Antena "płetwa rekina" ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

dzięki za umieszczenie fotek trochę mi to rozjaśniło.
ja mam wpięte na kabel antenowy takie oto urządzono http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... sod15.jpg/ pt. separator anteny. stosuje się to kiedy mamy nie fabryczne radio żeby doprowadzić zasilanie do wzmacniacza umieszczonego w antenie. odr azu po zamontowaniu zauważyłem różnice w odbiorze.
największy problem w instalacji tej anteny to chyba to że trzeba rwać podsufitkę :(
ŁUK@$Z
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: miki96 »

podsufitka to nie problem... problemem jest kolejna dziurka w dachu... :commando:
Awatar użytkownika
bertoneqp
Newbie
Newbie

Post autor: bertoneqp »

Witam, montował ktoś z was jeszcze tą antenkę ?? jak ona się spisuję ?
i czy polecacie jej zakup ??

generalnie chodzi o to czy ona się nie zepsuje po kilku miesiącach użytkowania lub po zimie ponieważ trzeba wiercić dodatkową dziurę w dachu więc powrót do serii nie będzie łatwy ani tani więc proszę o opinie odnośnie tej anteny :)
BERTONE EDITION
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Antena płetwa z allegro wygląda jak,kupa rekina a nie jak pletwa. Myślał bym bardziej nad ori pletwa passat/touran/golf Tak jak Ja mam. Albo zobacz u bejcusia 6n2 bi Ja chyba nie mam zdjęć w temacie. Te z allegro naprawdę wyglądają słabiej. Tylko .pmietaj że jak bedziesz szukał ori to musi mieć kabel pod radio Bo opcji jest wiele. Ja niestety zła wybrałem i jest teraz tylko jako ozdoba :)
Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Oryginał tak. Tylko znajdź oryginał płetwy VW która ma FM. Większość aut, w których występowała płetwa miała anteny FM (dwie na auto) w tylnej szybie.
Antena na dachy była więc albo atrapą albo GSM, GPS, Webasto, keyfree etc.
Ciężko jest o taką z FM. Szukałem pół roku i sobie odpuściłem.
Ważny jest kolor kabli. FM jest chyba biały. W domu sprawdzę na opisie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”