kupiłem Polówkę i jak nią wracałem do domu słyszalne było po prawej stronie jakby ocieranie, huczenie, narastało ono wraz z prędkością (odgłos nie przyjemny, bo zamiast silnika słyszę ten szum) obstawiam łożysko, oczywiście jutro spróbuje to zweryfikować na podnośniku, ale chyba to to, będę wymieniał komplet 2szt. co kupić FAG SKF, ile mniej więcej może kosztować komplet?
Koszt FAGa to ok. 200zł sztuka. SKF jest droższy. Ja wymieniałem z tyłu, z tego co pamiętam to SKF kosztował coś koło 280zł/szt.
Ja zdecydowałem się na FAGa. Trudno mi je ocenić bo jeżdżę na nim dopiero pół roku, ale myślę, że będzie ok. Są też inne, dużo tańsze, również niemieckiej produkcji. Gościu mnie przekonywał i chciał mi je wcisnąć. W ich przypadku, komplet idzie zamknąć w 300zł. Nie pamiętam dobrze nazwy firmy, ale coś na "O". Optima? Nie pamiętam. Jak mówiłem mechanikowi, który mi zakładał łożysko, powiedział mi, że mogłem spokojnie je brać. Podobno jakością nie odbiegają. Do tego powiedział mi takie info, że FAG nie jest producentem łożysk. Jedynie zleca je innym firmom, a sam je tylko montuje w całość. Podzespoły łożyska FAG, są podobno tej właśnie firmy.
Nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak to można się zastanowić. Sprzedawcy bym nie uwierzył, ale mojemu mechanikowi to już raczej tak - mu nie zależało na zysku.
Jeśli byś wymieniał łożysko u mechanika, to mój skasował mnie za wymianę jednego łożyska 50zł - będziesz miał poglądową cenę. Jakbym miał bębny z tyłu, wtedy koszt by był 100zł.
Ja miałem te: PIRELLI P4 Cinturato 165/70R14 81T (szum, po kostce jakieś wycie i bardzo głośne) zamieniłem tylko na przedniej osi na używane Dębica Passio2 z 2009r i cisza jak makiem zasiał Pirelli zostawiłem na tyle a 2 leżą w garażu prawie zajechane co prawda :hello:
[quote="Witek6935"]Koszt FAGa to ok. 200zł sztuka. SKF jest droższy. Ja wymieniałem z tyłu, z tego co pamiętam to SKF kosztował coś koło 280zł/szt.
Ja zdecydowałem się na FAGa. Trudno mi je ocenić bo jeżdżę na nim dopiero pół roku, ale myślę, że będzie ok. Są też inne, dużo tańsze, również niemieckiej produkcji. Gościu mnie przekonywał i chciał mi je wcisnąć. W ich przypadku, komplet idzie zamknąć w 300zł. Nie pamiętam dobrze nazwy firmy, ale coś na "O". Optima? Nie pamiętam. Jak mówiłem mechanikowi, który mi zakładał łożysko, powiedział mi, że mogłem spokojnie je brać. Podobno jakością nie odbiegają. Do tego powiedział mi takie info, że FAG nie jest producentem łożysk. Jedynie zleca je innym firmom, a sam je tylko montuje w całość. Podzespoły łożyska FAG, są podobno tej właśnie firmy.
Nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak to można się zastanowić. Sprzedawcy bym nie uwierzył, ale mojemu mechanikowi to już raczej tak - mu nie zależało na zysku.
Jeśli byś wymieniał łożysko u mechanika, to mój skasował mnie za wymianę jednego łożyska 50zł - będziesz miał poglądową cenę. Jakbym miał bębny z tyłu, wtedy koszt by był 100zł.
Pozdrawiam.[/quote]
Faktycznie sprawdziłem i uszkodzono jest łożysko, kupiłem FAG`a 713 6104 70 za 149zł. Miałeś też racje SKF są strasznie drogie 270zł za 1szt. :shock:
Witek 6935 - Kupowałeś samo łożysko czy wraz z piastą? Da się w ogóle wymienić samo łożysko czy wymienia się całość? Gdzieś już o tym czytałem i wyczytałem że się nie da. Jak to w końcu jest? Ktoś miał w ogóle z tym do czynienia? U mnie huczy z przodu, ale tylko gdy skręcam w lewo i nie zależy to od opon. Po zmianie na letnie jest to samo.
Dzięki z góry za odpowiedź.
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.
[quote="Polok"]Witek 6935 - Kupowałeś samo łożysko czy wraz z piastą? Da się w ogóle wymienić samo łożysko czy wymienia się całość? Gdzieś już o tym czytałem i wyczytałem że się nie da. Jak to w końcu jest? Ktoś miał w ogóle z tym do czynienia? U mnie huczy z przodu, ale tylko gdy skręcam w lewo i nie zależy to od opon. Po zmianie na letnie jest to samo.
Dzięki z góry za odpowiedź.[/quote]
Kupowałem łożysko razem z piastą. Te dwa elementy są sprzedawane jako całość. Nie da się kupić tego oddzielnie. Są zintegrowane i nie da się tego rozebrać. VW, nie przewiduje wymiany samego łożyska. Polak wszystko potrafi, więc może coś by wymyślił, tylko po co i na ile to by starczyło. Co do firmy: SKF jest najdroższy jak już pewnie przeczytałeś. Ja założyłem u siebie FAGa. Dałem 200zł za sztukę, ale na necie idzie dostać taniej.
Dzięki Witek, każdy pisze: Wymieniałem łożysko, wymieniłem łożysko ale na dobrą sprawę nikt nie napisze jak to się realnie przedstawia. Dodaję Ci pochwałkę za info.
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.