Kurcze nie wiem co teraz się odkręciło ale poprzednio nie miałem jednej śruby i nakrętki były poluzowane. Więc nie wiem. Gwint wyrobiony :scratch: jeśli tak to co trzeba zrobic :niewiem:
zapewne nagwintowac na wiekszy rozmiar i nowe szpilki ewentualnie mozna na pakuly probowac wkrecac :crazy: nie chce mi sie isc do piwnicy sprawdzac ale one chyba sie nie pala
renault19 chamade>peugeot306>polo>leon>golf - nigdy wiecej francuza [url=http://imageshack.u
Ja bym spróbował jeszcze przesmarować szpliki i wkręcić jeszcze raz na praparat taki do śrób i nakrętek(niebieski firmy wutrh) nie wiem jak to się fachowo nazywa, może coś pomoże.
Jest takie coś jak Heli-Coil, lub V-Coil w zależności od producenta.
W skład zestawu wchodzi wiertło odpowiednie do rozmiary gwintu, gwintownik nad wymiarowy, sprężynka i przyrząd do jej wkręcenia, poszukaj może ktoś ma do pożyczenia koszt sprężynki jedynego materiału który zostaje zużyty to 2-5 zł. masz nowy nominalny gwint, o znacznie większej wytrzymałości.
Sorki za odgrzewanie kotleta ale ...
Znalazłem problem odkręcania się ów rury od kolektora mianowicie po wycięciu katalizatora demontuje się uchwyt ( z tego co opowiadali mechanicy od tłumików sam tego nie robiłem ) więc zamontowałem uchwyt opasający jedną z rur po czym okazało się że nie mam tzw "bałwanka" na tłumiku środkowym więc go zamontowałem i problem ustał