[9n] wymiana mieszka lewarka zmiany biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rodick
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rodick »

panowie help! bo zaraz krew mnie zaleje :-D ...
w koncu sie wzialem za ten nieszczesny mieszek (wczesniej jakos braklo czasu) i za cholere nie moge sobie poradzic.

Przede wszystkim ta gruba metalowa obejma (ta na ktorej sa jakies tam cyferki na pimpowski.de) nie da sie calkowicie rozgiac. Poluzowalem ja tylko do tego stopnia, ze mozna ja pokrecic wokol dzwigni i tyle. Wydaje mi sie ze zeby zdjac galke trzeba calkowicie rozgiac to obejme i ja opuscic na dol.

Panowie jesli mam racje to poradzcie, czym sie uporaliscie z ta obejma.

Tak wogole to sama galka jest wciskana na dzwignie (bolec) czy jest nakrecana?
K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Witam.
Ja rozgiąłem tą obejmę delikatni śrubokrętem coraz to większego użyłem, ale z wyczuciem do momentu aż udało mi się ją zdjąć, gałka jest na wcisk, potem Musisz zdjąć tą obejmę plastikową co trzyma mieszek pod gałką, i złożyć ponownie tak samo, tylko przy prawdziwej skórze będzie ciężej i może ta tuleja nie dojść do gałki jak w org. mieszku mi tak się stało. Następnie musisz zdjąć ramkę, chyba że Masz nową z nowym mieszkiem, ja ją z powrotem przytwierdziłem do mieszka za pomocą zszywacza tapicerskiego. Jak będziesz składał, to ten pierścień ja osobiście zagiołem kleszczami takimi jak do wyciągania gwoździ, niektórzy mówią że wypadnie gałka po tym zabiegu mi się trzyma już dobrze kilka miesięcy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”