Problem z zegarami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
piotrekf16
Newbie
Newbie

Problem z zegarami

Post autor: piotrekf16 »

Witam, mam Polo III z 97' i mam problem z zegarami. Gdy odpale samochód zegary działają gdy dodam gazu wszystkie wskazówki opadaja(od temperatury silnika, obrotomierz, predkosciomierz, wskaznik paliwa) podczas jazdy nie działaja chyba ze puszcze auto na luzie wtedy sie załączają. zegary są dobre bo sprawdzałem 4 liczniki i na kazdych dzieje sie to samo miał ktos moze taki przypadek?
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sanchez »

Witam,
znalazłem Twój problem z zegarami na formum, u mnie dzieje się coś podobnego. Znalazłeś może już rozwiązanie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Sprawdź ładowanie, miałem to samo, przyczyną był regulator napięcia na alternatorze. I radził bym nie jeździć bo akumulator się gotuje jeżeli jest wyższe napięcie. Jeździłem tak z tydzień, aku się tak przegotował że pozalewał mi masę rzeczy, nadżarło mi linkę od sprzęgła, musiałem wymienić podstawkę akumulatora. Masakra jednym słowem.
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

Ładowanie, oraz inne parametry mam OK! Bez zarzutów - tylko ten skaczący licznik :/
Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Niech wypowie się na temat ładowania piotrekf16...

Sanchez sprawdzałeś ładowanie na wyższych obrotach ? przy 1000 możesz mieć coś koło normalnego, a jak pisał piotrekf16 zegary gasną dopiero przy większych obrotach.
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

W całym zakresie ładowanie jest ok, ba nawet sprawdzilem, że jak szaleje obrotomierz to na woltomierzu nie ma żadnych ruchów, mało tego podłączylem do kompa i na kompie wykresy idą normalnie wszystko ok, a zegary szaleją :crazy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Sanchez podpinałeś inne zegary ? :)
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

Też zaczynam stawiać na zegary, poszukuje dawcy kto by użyczył na chwilę :crazy:
A jak nie znajde to oś na allegro poszukam :acute:
Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Nie kupuj zegarów zanim nie sprawdzisz czy na innych działa dobrze, bo szkoda kasy wydawać na coś co może nie być przyczyną :) a napisałeś że masz coś podobnego, wszystkie zegary Ci gasną ?:)
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

Problem rozwiązany :))))))))))
Wczoraj przemieniłem zegary od innej polówki, lecz objaw był taki sam. Zrezygnowany podmienialem przewód od masy co jest pomiędzy cewką zapłonową a blokiem silnika (bo już był z lekka zmęczony) i co? A tam luźna śrubka z dwoma zaśniedziałymi kablekami. Oczyszciłem przykeciłem i jak ręką odjoł :) Przejechane ponad 400km i zero skoków - w końcu.
Jak tylko zrobię zdjęcia to umieszczę na forum :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”