[9n] Światła do jazdy dziennej LED

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
danish1
Newbie
Newbie

[9n] Światła do jazdy dziennej LED

Post autor: danish1 »

Witam szanownych Forumowiczów.
Posiadam Polo 9N 1.9 SDI i zakupiłem do niego światłą do jazdy dziennej DRL HID 506 HP i mam wzwiązku z tym pytanie: jak mam podłaczyć te światła aby zapalały się po uruchomieniu silnika a nie po przekręceniu kluczyka w stacyjce?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote="danish1"]Witam szanownych Forumowiczów.
Posiadam Polo 9N 1.9 SDI i zakupiłem do niego światłą do jazdy dziennej DRL HID 506 HP i mam wzwiązku z tym pytanie: jak mam podłaczyć te światła aby zapalały się po uruchomieniu silnika a nie po przekręceniu kluczyka w stacyjce?
Pozdrawiam.[/quote]
Światła do jazdy dziennej według przepisów muszą zapalać się po przekręceniu kluczyka. Tyle w temacie.
Obrazek
d
danish1
Newbie
Newbie

Mój znajomy mam Megane III i światła do jazdy dziennej zapalają się jakąś 1 może 2 sek po uruchomieniu silnika (tak wyjechał z fabryki) podobnie zresztą jest w Audi i ja właśnie też tak bym chciał podłączyć te światła, a nie po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Pytanie jak i gdzie się podłączyć
t
the_cure
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: the_cure »

ale po co!!!!!! tak jest w fabrycznych ledach w reflektorach , a w dołożonych tego nie zrobisz chyba że wstawisz w uklad coś co będzie opóźniało włączenie ale nie widzę sensu
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

Ja zakladalem ostatnio u siebie i mam po urucomieniu silnika... przygasaja w formie postojowek po wlaczeniu mijania i gasna po 20sekpo zgaszeniu zaplonu.
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
d
danish1
Newbie
Newbie

[quote="the_cure"]ale po co!!!!!![/quote]

Po to żeby nie obciążać akumulatola przy rozruchu. Z tego co czytałem to można te światła podłaczyć pod styk TFL tylko gdzie go znajdę? czytałem też że można podłaczyć te światła pod jakiś styk przy alternatorze lub pod czujnik ciśnienia oleju. Możecie coś poradzić?
t
the_cure
Raczkujący
Raczkujący

pobór prądu świateł do jazdy dziennej typu led to około 10 watt, wiec nie jest to żadne obciążenie dla akumulatora :grin:
lampka oświetlenia kabiny ma większy pobór :oki:
d
danish1
Newbie
Newbie

OK bardzo dziękuję. Pozdrawiam wszystkich
t
the_cure
Raczkujący
Raczkujący

polecam wam światła do jazdy dziennej Philipsa,może trochę droższe,ale do samodzielnego montażu,właśnie zamontowałem i jestem zadowolony :grin:
Jak włączycie zapłon to się nie świecą przy odpalaniu silnika się zapalają,po zgaszeniu silnika świecą jeszcze ze 2 sekundy
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”