Podłoga w polo - konserwacja. Co zrobić?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

Podłoga w polo - konserwacja. Co zrobić?

Post autor: Joker »

Witam.
Podczas wiosennych porządków zadziwiło mnie to ze strasznie jest mokra podłoga pod dywanikami wiec postanowiłem to lekko odsłonić i wyruszyć ale jak odsłoniłem kawałek to moim oczom ukazał się nie zadowalający widok :( tak ze dokopałem się do całej podłogi. Foty przedstawiają jak to wygląda :(
Co mam zrobić żeby to jakoś zabezpieczyć?
U was też jest cała podłoga wyklejona w czymś czarnym?
Po co są te gumowe kółka?
Ogólnie co z tym zrobić tak aby było dobrze?
Proszę pomóżcie :bow: :cry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 21:00 przez Joker, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

dramat, niestety tak to jest jak sie nie zagladnie tam wczesniej, nie dopilnuje, oczywiscie mozesz probowac to spawać, czyscic rdze i konserwować...

ja bym to zakonserwował w miare i sprzedał, bo niedlugo jak zajedziesz na kanał to mechanik Ci powie jakiej firmy buty masz - znam to z autopsji (golf mk3)
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""Joker""]U was też jest cała podłoga wyklejona w czymś czarnym?[/quote]
tak, to jest ori bitumiczne wygłuszenie
[quote=""Joker""]Po co są te gumowe kółka?[/quote]
po nic, to sa otwory technologiczne potrzebne przy produkcji, a później sa tylko źródłem korozji...
[quote=""Joker""]Co mam zrobić żeby to jakoś zabezpieczyć?[/quote]
po pierwsze zerwać ten cały syf żeby przekonać się z czym faktycznie masz do czynienia. Jak nie ma dziur to spokojnie sobie z tym poradzisz, jakaś farba reaktywna + ew. baranek dla dodatkowego zabezpieczenia. Jak są dziury to już robota dla blacharza, ew samodzielne patenciarstwo z kawałkami blachy i nitownicą czy żywicą.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

:shock: czy twoj samochod mial jakiegos poteznego dzwona?? Bo fabrycznie te podpurki pod siedzeniami nie sa tak powyginane (zdjecie 4,8,9). Masakra :bye: wydaje mi sie ze byl niezly dzwon i ta podloga byla juz przez jakiegos "mechanika" naprawiana.
Trzeba probowac jakos to ratowac na poczatek czyszczenie i ewentualne spawanie dziur a potem np. Brunox i zabezpieczanie/malowanie.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 15:04 przez Bartosz85, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

No faktycznie to mocowanie foteli wygląda niedobrze, jakby był konkretny dzwon w dupe i pasażerowie swoja masą powyginali mocowania.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

no pewnie nieźle go musieli na ramie naciągać. pewnie to się przyczyniło do korozji podłogi w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Mi to wyglada na konkretny dzwon w lewy przod (chyba ze po prawej jest to samo). Do tego samochod na zewnatrz jest czarny (sadzac po awatarze i foto z notostatu) a podloga zielona czyli byl caly malowany.
Ok ale bylo pytanie o zabezpieczenie/naprawe tej podlogi wiec na poczatek porzadne czyszczenie tego syfu i daj jakies foto po tej operacji.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 15:39 przez Bartosz85, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Zgadzam się z przedmówcami co do dzwonu, w dodatku w oryginale masa była w jednym równym kawałku a nie tak pochamrana. Jak to tak wygląda to trzeba by to zerwać zobaczyć co jest pod spodem, oczyścić i zobaczyć wtedy, od spodu auta obawiam się że też masakra może być, więc również trzeba by sprawdzić.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

Wiec tak:
- co do mocować foteli to jedno i drugie jest takie same więc sądziłem ze to w orgianle takie po wyginane są
- a podłoga z dołu jest dobra rdzy nie widać.

Co do roboty to trzeba:
-zerwać całą mate bitumiczną
-ze szlifować rdze
-odtłuścić
-brunox
-pomalować (tylko czym farba reaktywna, baranek, normalna farba czy może jakiś lakier?)
-przykleić mate bitumiczną http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... nge_view=1 tylko jaką najlepiej?
-po składać i powinno być OK :?: :?: :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Joker
jak uszczelnisz i dobrze zabezpieczysz przed korozją to musi byc ok, nie latales nigdy przeciekajacego namiotu jak miales 13 lat ? to na podobnej zasadzie jest :D
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Joker""]
-brunox
-pomalować (tylko czym farba reaktywna, baranek, normalna farba czy może jakiś lakier?)
[/quote]
Brunox bym sobie darował, u mnie się słabo sprawdził. Przed zimą zabezpieczyłem jedno miejsce w aucie brunoxem, na to podkład i nie wytrzymało do teraz. Teraz będę brał Novol Protect 340 lub 360. Razem z utwardzaczem na "klakierniku" można dostać taki zestaw w granicach 80zł. Na to można dać podkład akrylowy i lakier i powinno być długo ok.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
K
Kon.radek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kon.radek »

brunox powinien się sprawdzić o ile nie zrobi się podstawowego błędu, jakim jest wcześniejsze wyczyszczenie rdzy do zera :)
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

Oj strasznie ciężko to idzie :(
Obrazek
Obrazek

to co jest przyklejone na podłogę strasznie ciężko miejscami oderwać nom ale pod tym niema rdzy wiec moje pytanie jest takie czy mogę to zostawić i potem zamalować to tak jak jest? Poza tym jest jeszcze miejscami naklejana jakaś guma która się jeszcze mocniej trzyma ale pod nią jest rdza jak by ktoś już to kiedyś naprawiał.

I jeszcze pytanie jak takie miejsca wyczyścić ta kuma przeszkadza a jak ją zniszczę to będzie dziura.
Obrazek

a co do malowania to chce coś taniego bo cienko z kasą :(
Po dzisiejszym dniu już wątpię we wszystko czy nie zrobię tak ze będzie jeszcze gorzej :cry:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Ten okragly gumowy "korek" mozna wyciagnac to tylko zaslepka zabezpieczajaca dziury montazowe a jesli bys je uszkodzil to pewnie w ASO takie zaslepki kosztuja grosze.
No czyszczenie idzie calkiem dobrze ale coraz bardziej/lepiej widac ze ta podloga byla sztukowana z przystanku autobusowego, niezla masakra. Moze jest jakas opcja zeby to wyciac i wspawac z innego polo zdrowa podloge?? Pytanie teoretyczne bo nigdy nie robilem takich rzeczy i nie wiem czy jest to wykonalne praktycznie (mysle ze polak potrafi). Mialbys zdrowa i niepowyginana podloge :)
Awatar użytkownika
stekvw
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: stekvw »

Ja bym proponował , oczyścić wszystko za pomocą szczotki druciannej i zakupić jakiś produkt do dogłębnego czyszczenia rdzy a potem wszystko zakonserwować , a tanio to może być chwilowo , najlepiej produkty z wyższej półki .
A odrdzewiacz drogi nie jest . http://moto.allegro.pl/brunox-epoxy-odr ... 92189.html
Stanisław Makowski
Pasja, to najlepszy biznes.

Moje polo
Zobacz tutaj>>>>
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”