Pompa wody

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Pompa wody

Post autor: lukasz6oo »

Witam zauwazyłem ze ostatnio zaczeła mi hałasowac pompa wody wiec pewnie łozysko .Doradzcie mi jak pompe wody wziac aby mi pochdziła i nie padła po kilkudziestu tysiacach Pozdrawiam z góry dzieki!!
RUMAK
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

ruvile - każdy poleci coś innego ale przy okazji rozrząd trza byłoby zrobić żeby nie łożyć następny raz
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Rozrzad wymieniłem w raz z napinaczem ok 10tys temu a pompy nie ruszałem i to mój bład bo teraz zaczyna szfankowac
RUMAK
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

Z ciekawosci - jaki dzwiek wydaje padajaca pompa, tak na przyszlosc pytam jakby cos sie u mnie dzialo :)
Awatar użytkownika
bazi

Post autor: bazi »

[quote=""Stawer""]Z ciekawosci - jaki dzwiek wydaje padajaca pompa,[/quote]
u mnie to był stukot. Szybkosc stukania wzrastajace do obrotów silnika. Najlpiej slyszane gdzies przy 2000 obr.
Ale dzwięk jakis taki, ciezki do zlokalizowania skad sie dobywa. Jakby gdzies ze srodka silnika z dołu.
Awatar użytkownika
lukasz6oo

W moim przypadku to słychac poprostu jak piszczy łozysko a najbardziej na biegu jałowym gdy auto jest dobrze rozgrzane.
RUMAK
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

czy pompa wody o numerze 037121018 podejdzie mi do polo 1.9D AEF 1996r. może ktoś sprawdzić? chodzi mi o taką http://allegro.pl/vw-seat-1-9-d-td-pomp ... 03557.html sprzedający dal mi ten numer a ja nie wiem gdzie go sprawdzić.
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

jak by ktoś potrzebował to mam nówkę sztukę HEPU do sprzedania po kosztach:P bo okazało się ze poprzedni własiciel świeżo wymienił pompę a teraz mi leży:/

jak cos PW:)
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

dogu18
do kosiadki czy motorynki bo nie podales jaki masz silnik w opisie ani w temacie. A mozna zamiescic takie info i uniknie sie tego typu problemow.

ghul177
Ta z aukcji wyglada na taka jaką powinienes miec. Pompe wody w AEF wymienia sie dosc szybko i zobaczysz ja od dolu. Nowa pompa nie ma kola pasowego wiec sie przeklada ze starej. Ja ostatnio wymienalem w polo na ruvilla i kupilem od kolesia za 70 zl nową ktora kiedys kupil ale nie wymienil.
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

pompa pasuje do silników 1.4 i 1.6 8v według katalogu inter cars. ja kupowałem do aee
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

u mnie pompa skończyła żywot oberwał się wirnik był z tworzywa sztucznego wymieniłem na taką z mosiężnym wirnikiem chyba lepiej zwrócic uwage przed kupnem jak jest wykonana
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

[quote=""savic""]ruvile - każdy poleci coś innego ale przy okazji rozrząd trza byłoby zrobić żeby nie łożyć następny raz[/quote]

:amen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
DjFarmerr
Początkujący
Początkujący

Post autor: DjFarmerr »

Jak juz poruszony temat pompy to od jakiegos czasu słysze taki dziwny szelest z okolic rozrządu? myslalem ze to napinacz i lozyska na klimie, alternatorze wiec wymienilem wszystko i nadal slychac szelest ;/ i czy pompa wody ma wpływ na temp silnika?
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”