Witajcie, w związku z tym, że nie mam komputera w polówce czego żałuje... bo we wszystkich autach co mam z nimi do czynienia jest
Nurtuje mnie od dłuższego czasu jakie jest średnie spalanie przy równomiernej jeździe już w rozgrzanym silniku z prędkościami 80, 90, 100, 110, 120km/h na 5biegu.
Za wszelką pomoc dzięki
ani w temacie, ani w profilu nie podałeś jaki masz silnik. Bez tego raczej nikt Ci nie odpowie. Widzę jakies 1.4, ale to jest w benzynie czy w dieslu? W podpisie masz podane średnie spalanie zarówno dla benzyny jak i dla ropniaka, zatem trudno się domyślec
Witam
Tak się podepnę bo ten temat jest w sumie pokrewny - spalanie rzędu 6.5 ON w polo 1.4 tdi w jeździe po mieście - 12km do pracy i 12 potem do domu to przyzwoity wynik? Liczone na przestrzeni ostatnich tygodni czyli zimą. Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
XP
[quote=""XPerience""]Witam
Tak się podepnę bo ten temat jest w sumie pokrewny - spalanie rzędu 6.5 ON w polo 1.4 tdi w jeździe po mieście - 12km do pracy i 12 potem do domu to przyzwoity wynik? Liczone na przestrzeni ostatnich tygodni czyli zimą. Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
XP[/quote]
Przyzwoity bez obaw o silnik tyle musi palić .
Witam
Nie chcę zakładać nowego topiku, ale może ktoś z Was wie którędy "biegnie" przewód od płynu do spryskiwaczy tylnej szyby? Zauważyłem że mam bardzo słabe ciśnienie w tymże spryskiwaczu - okazało się że płyn spierniczał gdzieś przed - cieknie mi strugą pod tylnym zderzakiem. Rozebrałem klapę od bagażnika i tam jest ok - gdzie szukać dalej? - zdjąć tapicerkę z tylnego lewego słupka ? - może macie pojęcie gdzie trzeba szukać - mała rzecz a wqrza
Po drugie primo - czy kapcie na zimę 185/55/15 lub 185/60/15 można włożyć bez problemów? - na chłopski rozum jeśli latem biega na 195/55/15 to te 2 podane rozmiary powinny chodzić jak ta lala... Przed zakupem wolę jednak się upewnić... Dzięki.
Pozdrawiam
XP