Witam serdecznie klubowiczów ! Kolejny raz zwracam się o pomoc idoradzenie-podpowiedzenie mi jakie klocki hamulcowe najlepiej założyć na przód? Nadmieniam że w samochodzie nic nie było przerabiane jest standardowy układ hamulcowy ale świeci mi kontrolka i muszę zmienić klocki a nie wim jakiej firmy są dobre lub jakie polecacie. Pozdrawiam !
Witam,
Również polecam klocki ATE. Mam już kolejne z tej firmy (tym razem wymieniłem tarcze) i jestem zadowolony. Dobre hamowanie oraz stosunkowo duża trwałość.
POzdrawiam
Witam
potrzebuje kupic klocki hamulcowe do 9N (2002 rok) 3 drzwi. Na co mam zwrocic uwage, czego konkretnie mam szukac. Poradzcie mi jakiej firmy jaki model bo nie za bardzo sie w tym orientuje... pozdrawiam
VW Polo 1.9 TDI Highline 74 KW / 101 kM; 2002 r. 3-drzwi.
komplet 204 zł brutto.
Wydaje mi się, że pracują prawidłowo - brak zastrzeżeń. Przód mam zaopatrzony w ten sam komplet ( przebieg ponad 50 tyś,,,, klocki jeszcze na jakieś 10-20 tyś...tarcze jak nowe... ).
Jesli masz dostęp do sklepów Intercars to mam tam sporą zniżkę (45%) na którą będziesz mógł to kupić,,,daj znać tylko @....
Dodam też, że każde z tych wymienionych przez Panów powyżej.... będą posiadały podobne parametry.
witam ponownie,
okazjue sie ze do tego modelu polo wystepuje dwa rodzaje klockow. jestem zielony w tym temacie. Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia tego bez rozkrecania hamulcow np. po nr VIN? albo jakims innym sposobem?
VW Polo 1.9 TDI Highline 74 KW / 101 kM; 2002 r. 3-drzwi.
W książce serwisowej masz napisane jakie powinny być (lub w klapie bagażnika) - taka naklejka z różnymi kodami, u mnie jest np. 1LQ. I do takiego kodu wyposażenia musisz szukać.
Ja kupiłem ATE (moedl 13.0460-7117.2) na allgero, ale coś mi piszczą - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=726644041
Fakt że może się jeszcze nie dotarły po 200 km. Zobaczymy jak będzie dalej. Może trafiłem na podróbę :agresyw:
ja u siebie w aucie zdejmując koło spisałem numer z klocka i wg tego numeru kupowałem nowe zero jakichkolwiek wątpliwości.
polecam klocki ATE - co prawda pylą , ale są bardzo dobre. Miałem takie wcześniej kupiłem teraz inne < chyba twardsze> nie pylą , ale nie hamują tak samo jak ATE.
tarcze i klocki ATE - dobry zestaw, ale do najtańszych nie należy <tragedii też nie ma> Co prawda pylą, ale auto ładnie się zatrzymuje A co do kontrolki - zniknie sama kup tylko właściwe klocki z czujnikami.