Huczenie i paliwo.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawko5
Raczkujący
Raczkujący

Huczenie i paliwo.

Post autor: pawko5 »

Zauważyłem ostatnio 2 następujące problemy:
1) Przy jeździe powyżej 60 km/h słychać 'huczenie' takie jakby metaliczne, ciężko określić ten dźwięk oraz skąd dochodzi ale wydaje mi się, że z tyłu jakoś.
2)Czasem przy ruszaniu (normalnie, bez przygazówki) w kabinie czuć benzynę. Także czasem przy włączonym nawiewie zaśmierdzi. I silnik jakby trochę inaczje brzmi, po rozgrzaniu takie lekkie 'bulgotanie'.

Jakieś sugestie?

Silnik AEX 1.4, 96'
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

co do bulgotania to możliwe że masz zapowietrzoną nagrzewnicę i dlatego takie cuda.
Co do zapachu benzyny to sprawdź wąż odmy czy się nie odczepił ewentualnie pochłaniacz oparów paliwa i przewody paliwowe czy gdzieś nie ma wycieku
Huczenie metaliczne z tyłu to wg. mnie jedno z łożysk głośniej już chodzi i nadaje się do wymiany,
zrób test posadź teściową z tyłu i przejedź się jeśli będzie głośniej to znaczy że jedno z łożysk jest do wymiany,
civic r18a2/407 1,6 HDi
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

[quote="rat4"]zrób test posadź teściową z tyłu i przejedź się jeśli będzie głośniej to znaczy że jedno z łożysk jest do wymiany,[/quote]

to już szybciej podlewarować tył w górę i pokręcić kołami, poruszać na boki i wyczuć gdzie jest łożysko wysypane.
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”