6N2 turzol

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rangerek
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: rangerek »

[quote=""turzol""]Nic nie planowaliśmy, mam swoje powody
znikam z forum. Miło było, ale czas się pożegnać[/quote]
mam nadzieję że nie wyjeżdżasz do Australii i czasem jeszcze zajrzysz z sentymentu :) i że spotkamy się na śląskich drogach :)
Bronisławów 2006 | Turawa 2006 | Pławniowice 2006 | Muszynka 2006/2007 | Ślesin 2007 | Kłodzko 2007/2008 | Więcbork 2008
Obrazek
prywatne www | firma
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""rangerek""][quote=""turzol""]Nic nie planowaliśmy, mam swoje powody
znikam z forum. Miło było, ale czas się pożegnać[/quote]
mam nadzieję że nie wyjeżdżasz do Australii i czasem jeszcze zajrzysz z sentymentu :) i że spotkamy się na śląskich drogach :)[/quote]

Wracam na stare śmiecie :)
Ostatnimi czasy 6N2 mojej lubej przeszła sporo modyfikacji więc postaram się odkurzyć nieco temat.
Niestety mój aparat zaniemógł więc zdjęć nie ma, ale nadrobię to niedługo

Z ciekawszych "retro-fitów" jakie dostała polówka:
- montaż oryginalnej nawigacji MFD ver D wraz ze zmieniarką, anteną i całym okablowaniem tak jak wypuszczała to fabryka
- oryginalny zestaw retrofit : moduł świateł dziennych oraz moduł komfortowych kierunkowskazów
- big brake setup z 6N2 GTI - czyli jarzma pod tarcze 256x25mm, tarcze przód Nordmann nacinane i nawiercane, tył Zimmermann nawiercane. Klocki przód i tył Ferrodo DS Performance. Zaciski przód i tył po całościowej regeneracji , piaskowane i malowane proszkowo
- licznik 6N2 GTI z daszkami
- montaż fabrycznych spryskiwaczy reflektorów
- montaż fabrycznego czujnika temperatury na pasie przednim

Niedługo auto wjeżdża do lakiernika i ruszę dalej z montażem teili które zalegają w garażu. W kolejce czekają:
- zderzak GTI zrobiony na gładko
- wszystkie lampiony na aucie wymienione będą na nówki świeżynki
- zestaw retrofit ramion i piór wycieraczek z Lupo GTI
- nowa szyba przednia
- lusterko wsteczne z czujnikiem deszczu i zmierzchu
- symetryczne lusterka 150x105 z wkładami z Golfa MK4 R32
- samopoziomowanie ksenonów na tylną belkę
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

Jak zwykle profi robota

highline dla ciebie to za mało :)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

i jak zawsze z grubej rury :grin:
[quote=""turzol""]- oryginalny zestaw retrofit : moduł świateł dziennych oraz moduł komfortowych kierunkowskazów[/quote] coś o tym już mi mówiłeś, ale z chęcią bym się dowiedział o szczegóły...widziałem ori zestaw komfortowych kierunków, ale na zagranicznej aukcji, w Polsce do dostania?
[quote=""turzol""]zestaw retrofit ramion i piór wycieraczek z Lupo GTI[/quote] czyli? :grin:
czekam na zdjęcia...a lakiernik rozumie jakiś ogarnięty? nie partacz? :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Toto""]i jak zawsze z grubej rury :grin: [/quote]

mam zaległości do Was :) Poza tym żyje już powoli nowym nabytkiem (bmw e46), co nie znaczy że Polo zeszło na dalszy plan.

[quote=""Toto""][quote=""turzol""]- oryginalny zestaw retrofit : moduł świateł dziennych oraz moduł komfortowych kierunkowskazów[/quote] coś o tym już mi mówiłeś, ale z chęcią bym się dowiedział o szczegóły...widziałem ori zestaw komfortowych kierunków, ale na zagranicznej aukcji, w Polsce do dostania? [/quote]

moduł świateł dziennych
http://shop.ahw-shop.de/vw-golf-4-1j/be ... f-4-bora..

moduł komf kierunków
http://shop.ahw-shop.de/vw-bora/elektri ... hruestsatz

Do dostania w każdym ASO, ja zamówiłem u forumowego kolegi incogranet po fajnych cenach

[quote=""Toto""]czyli? [/quote]

Czyli ramiona wycieraczek typu aero, które były tylko wyłączenie w Lupo GTI, do tego pióra wycieraczek aero.
Tak wygląda cały zestaw - do dostania też w aso , jakby ktoś szukał nr to podeśle
http://shop.ahw-shop.de/vw-lupo/scheibe ... lupo?c=933

Całkiem sporo $$, ale to w sumie jedyna opcja, która podoba mi się na 6N2 jeśli chodzi o wycieraczki. Gotowce typu aero odpadają ze względu na to, że nie wyglądają za dobrze ze standardowymi ramionami a samo ramie nie są do końca przystosowane do piór aero.

Efekt
ObrazekObrazek

[quote=""Toto""]
czekam na zdjęcia...a lakiernik rozumie jakiś ogarnięty? nie partacz? :)[/quote]

Jedyny kumaty w moim mieście, który posiada papier rzemiosła lakierniczego i komorę. Tym samym jest w swojej branży najdroższy, ale wiem że spod jego ręki wychodzą bdb pomalowane samochody
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

podeślij mi numery tych komfortowych kierunków i wycieraczek aero i ile Cię to wyniosło tak żebym mógł przekalkulować mój budżet :grin:

Obrazek

Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rzezin »

moduł komfortowych kierunków to trzy mrugnięcia po lekkim naciśnięciu ?
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""rzezin""]moduł komfortowych kierunków to trzy mrugnięcia po lekkim naciśnięciu ?[/quote]
dokładnie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rzezin »

mógłbym też prosić o numer, bo chętnie bym do siebie do ogarnął a nie wiedziałem że można taki moduł oddzielnie kupić :grin: był bym wdzięczny

edit: patrząc na stronę tą niemiecką, dobrze zgaduje że to jest numer części? Bestell-Nr.: 000998229A
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Modół swiateł dziennych cyzli co po przekreceniu kluczyka swiatla sie zapalaja ? czy moze zarżą sie długie ?

Wycieraczki zbieraja jak ori ? To mi sie podoba zwasze sie zastanawialem czy z lupka to pasuje
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""TOFIK_6n2""]Modół swiateł dziennych cyzli co po przekreceniu kluczyka swiatla sie zapalaja ? czy moze zarżą sie długie ?

Wycieraczki zbieraja jak ori ? To mi sie podoba zwasze sie zastanawialem czy z lupka to pasuje[/quote]

Modul dziala ze swiatlami dziennymi po odpaleniu silnika i zwolnieniu ham.recznego.

Tofik nie wiem jak zbieraja bo jeszcze nie wrzucalem ich do siebie.wstrzymuje sie do czasu wymiany szyby przedniej.

Tymczasem fotka z tel zamontowanej navi MFD
Obrazek

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

--edit--
Dzisiaj Polo dostało nowe ori tłumiki z wersji 16V 100PS - środkowy i końcowy.

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Kilka zaległych fotek
kompletny zestaw do navi
Obrazek

Cel był taki żeby cały zestaw zamontować tak jak auto opuszczało fabrykę. Nie było to łatwe ze względu na to, że niektóre części nie występują już w ASO np. blenda plastikowa bagażnika oraz zestaw montażowy zmieniarki. Długo szukałem obu tych rzeczy, ale w końcu udało się dorwać w nówce :)

Blenda w stosunku do starej ma wycięcie na kosz montażowy zmieniarki.
ObrazekObrazek

Cały zestaw montażowy - czyli koszyk na zmieniarkę, uchwyty, śrubki, instrukcja i kabel między jednostkę a zmieniarkę.
ObrazekObrazek

Kosz zamontowany w fabrycznych miejscach
ObrazekObrazek

Kabel puszczony lewą stroną (progiem) , łącznik kabla pod deską rozdzielczą tak żeby łatwo wypiąć kabel bez rozbebeszania całej deski. Całość podłączona i co najważniejsze działa :)
ObrazekObrazek

Przy okazji zamontowałem duperelki jak ori łączniki stelaża fotelika dziecięcego w systemie iso-fix (nr fabr na zdjeciu, gdyby ktoś sie przymierzał)
ObrazekObrazekObrazek

Jako że przyciski podnoszenia szyb umarły, a ramka przełączników sfatygowała się, zamontowałem nówki sztuki
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Ciąg dalszy monologu...

Licznik 6N2 GTI zamontowany jak fabryka dała czyli blendy, wiązka czujników temp + czujniki, uchwyt wiązki temp montowany na belce przedniej.
ObrazekObrazekObrazek

Licznik zamontowany, zakodowany vagiem pod mój silnik, temperaturę zewn. wyświetla, pozostało tyko ustawić przebieg zgodnie ze starym licznikiem.
Jak będzie więcej czasu wrzuce do manuali how&to dla potomnych.

Przyszła też paczka z wiązkami do grzania dupy i sprysków xenonów z http://www.kunset.de/. Polecam, wszystko na ori wtyczkach i pinach, instrukcja montażu wraz ze schematami i oczywiście gwarancja. Montaż bez druciarstwa i lutowania czego unikam jak ognia.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

dobrze działasz ,powoli do celu i to się ceni :oki:
z tym komfotblinkiem tez bym poprosił numer ori cześci i czy duzo jest roboty żeby to podczepić i czy schemat do podłaczenia jest razem z tą częścią? ostatnio zaczął i u mnie przelącznik od szyb kierowcy nie chodzić na drugi stopień w dół i boje sie ze trzeba bedzie go wyminić a najgorsze że kupiłem niedawno nową ramke a żeby go stamtąd wyciągnąć nie wiem czy nie bedzie trzeba jej uszkodzić, masz jakiś sposób na wyciąganie tych przelączników bez zniszczenia ramki?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""wojtasllb""]dobrze działasz ,powoli do celu i to się ceni :oki: [/quote]
Powoli - tu się zgodzę, bo nie spieszę się z niczym i nie mam nikomu nic do udowodnienia :) Z zewnątrz też niczym się na razie nie wyróżnia więc nie wrzucam zdjęć bo każdy wie jak seria wygląda.
Poza tym nie będzie błyskotek, show&shine itp. Auto jest w użytkowaniu mojej żony i będzie serią z pełnym wypasem. Gwint czeka na założenie, koło na nowy sezon też jakieś jest, więcej rzeczy poza zaplanowanymi nie będzie.

[quote=""wojtasllb""]
z tym komfotblinkiem tez bym poprosił numer ori cześci i czy duzo jest roboty żeby to podczepić i czy schemat do podłaczenia jest razem z tą częścią?[/quote]

Są 2 zestawy.
Pierszy jest uniwersalny i pasuje m.in do 6N i 6N2 , posiada oznaczenie 000 998 229
Drugi dedykowany do Golfa MK4, Bory i Passata B5 o oznaczeniu 000 998 229A

Oba działają tak samo i kosztują tyle samo, ja wybrałem z literką A ze względu na to, że zestaw działa w 6N2 i nie trzeba lutować tylko przepinasz piny z wtyczek.

Tutaj masz to ładnie rozpisane
http://www.passatplus.de/umbauten/blinker/index.htm

[quote=""wojtasllb""]
ostatnio zaczął i u mnie przelącznik od szyb kierowcy nie chodzić na drugi stopień w dół i boje sie ze trzeba bedzie go wyminić a najgorsze że kupiłem niedawno nową ramke a żeby go stamtąd wyciągnąć nie wiem czy nie bedzie trzeba jej uszkodzić, masz jakiś sposób na wyciąganie tych przelączników bez zniszczenia ramki?[/quote]

Ta ramka jest w zasadzie jednorazowa :) Mi nie udało się nigdy wyciągnąć przycisków bez jej połamania. Dlatego kupiłem nowe przyciski, wsadziłem do nowej ramki i mam nadzieje mieć spokój z tym na długi czas.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”