[6R] Felgi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

[quote=""sPoOn""]Toto: oj tak Superturismo GT są piękne, też by mi się takie widziały na mojej Polówce... ale cena też niestety jest bajeczna :/ 860 zł za sztukę przy rozmiarze 17" to dla mnie totalna abstrakcja.[/quote]

Faktycznie są boskie takie szprychy :)
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Post autor: sPoOn »

[quote=""majcher836""]
No coś Ty Spoon już za niecałe 65o zł /szt. są w necie do kupienia musze przyznać ze faktycznie znakomicie wyglądają ;)[/quote]

Hmm gdzie Ty taką cenę znalazłeś? Na pewno za 17"?

Co do wzorów to z nieco bardziej przystępnych cenowo ale dobrych jakościowo ostatnio bardzo spodobały mi się też Tomasony TN1. Bardzo fajny wyprofilowany kształt ramion wychodzących od środka felgi jakby z jej głębi aby załamać się i pójść ku jej krawędziom. Na prawdę super agresywny wygląd i niemiecki producent. Jakbym chciał wstawiać 17" u siebie to pewnie mocno bym się nad nimi zastanowił :)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

wiesz...trzeba się zastanowić ile dałbyś za ori VW...tak jak pisałeś w salonie 6 tys. zł..rzeczywiście te OZ tyle kosztują, ale trzeba pamiętać, że to nie są zwykłe alumki, tylko wzmacniane, lżejsze niż zwykłe w tym rozmiarze, itd. ...co do propozycji kolegi powyżej to rzeczywiście, Tomasson T1 w 17" też by dobrze wyglądało...i też podoba mi się ta felga, cenowo jest lepiej niż OZ, więc jak widać jest trochę opcji :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Opcje są zawsze :D Ja bym się skusił na OZ Anniversary Rosso - miodne fele :D
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
h
henryk1112
Newbie
Newbie

Post autor: henryk1112 »

Panowie a co powiecie o tych felgach?
Wystawilem je na prośbę szwagra i tak kombinuje czy by nie pasowały do polówki mojej żony.
pozdr.
http://allegro.pl/a-org-alu-fele-vw-15-i1479132752.html
Awatar użytkownika
Castor Troy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Castor Troy »

Cześć,

[quote=""Spoon""]Te Syenity podobały mi się na zdjęciach katalogowych, ale jak zobaczyłem je na żywo to przypominają mi chińczyki.[/quote]

Mam dokładnie TAKIE SAMO wrażenie. :this:

Kurcze na zdjęciach w katalogu czerwone Polo z tymi felgami wygląda extra ale może to zasługa tego, że na fotkce z katalogu Polo "obudowane" jest oryginalnymi spojlerami dedykowanymi do Polo... Na fotce "Live" te felgi na tym czerwonym Polo poprostu NIE wyglądają...
Pozdrawiam,
Castor Troy.
GG 1934046

:)
Awatar użytkownika
condiczek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: condiczek »

Swietnie jest z Wami podyskutowac, dobrze sie stalo ze nie sprzedali mi Syenitow haha, widocznie tak mialo byc! :)

Na prosta wysunely sie OZki, model Anniversary jest super, jak rowniez Adrenalina, Michelangelo, Superturismo.

Ojjj tak jest w czym wybierac!

Dzieki za sugestie o stronie o felgach, rowniez dla zainteresowanych na oficjalnej stronie OZ Racing jest do dyspozycji konfigurator 3D z nasza poloweczka! :)
http://www.ozracing.com/configurator.aspx

Ciesze sie ze jest taki odzew w temacie, jak tylko padnie decyzja ostateczna na ktorys z modeli felg, i zima odpusci (czyt. bedzie na plusie) - na pewno wrzuce porzadne fotki juz z nowymi kolami :D pozdrawiam

Sent from my HTC Vision using Tapatalk
Obrazek
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Adrenalina i Michelangelo to też jedne z moich typów z linii OZ. Szczególnie te drugie - piękne klasyczne felgi dodające bardziej elegancji aniżeli sportowego designu, aczkolwiek na 17" i tak autko wygląda już bardziej drapieżnie. Dobry gust. Czekam niecierpliwie na foty z Twoim wyborem :)
Awatar użytkownika
condiczek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: condiczek »

:) ostatnia rozterka jaka mnie trapi, to nasze polskie drogi, zastanawiam sie czy pojsc na calego i strzelic 17ki, czy ewentualnie z mniejszym 'rozmachem' i 16. OZki wystepuja w obu rozmiarach. Bo tak mysle czy na 17" nie bede plakal jak poczuje nasze niczym ser szwajcarski drogi? Jeszcze bym prosil dwa zdania na ten temat :)

Sent from my HTC Vision using Tapatalk
Obrazek
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Sam stałem prze wyborem 17" felg jak zamawiałem Polo i niestety rozsądek wygrał. Za dużo jeżdżę, po okolicznych drogach żeby tłóc się na 17", dlatego zamówiłem Polo na 16" felgach. W salonie różnica między 16", a 17" felgami była tylko 1000 zł.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

No niestety, na 16" masz profil 45 na 17" już tylko 40. Trzeba wybrać co jest dla Ciebie ważniejsze, komfort czy wygląd. Co do różnicy w cenie, to nie będzie ona aż tak duża, ponieważ kupując felgę o rozmiar mniejszą zapłacisz nieco mniej na sztuce, aczkolwiek wtedy droższe będą opony o większym profilu (więcej gumy). Z tego co liczyłem na kilku przykładach firmowych felg różnica wychodzi raczej nie więcej niż 5 stówek, co dodatkowo utrudnia wybór, bo różnica w cenie przestaje tu być argumentem ;)
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""sPoOn""]droższe będą opony o większym profilu (więcej gumy).[/quote]
I tu się kolego mylisz. Cena opon zależy od tego, jak popularny jest dany rozmiar. Toyo T1R 195/50/15 kupisz za 198 zł, a już 195/45/15 za 285 :D
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Aha, no może w takim razie to to. Też brałem ten czynnik pod uwagę ale wydało mi się to trochę niedorzeczne ;) Bardziej logiczny wydał mi się przelicznik ilość gumy -> cena. No ale rynek faktycznie nie zawsze rządzi się prawami logiki.

Tak czy siak jak porównywałem właśnie ceny 215/45/16 a 215/40/17 to taniej wychodziły te drugie ;)
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Na tą chwilę gdybym kupował nowe felgi zdecydowałbym się na 17 Lugano DB Te felgo poprostu wymiatają :)

http://www.schmer.pl/konfigurator-felg/ ... 100/#felga
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

No ale czy 40 czy 45 to jeszcze nie ma co panikować, ważne jest z jaką szerokością, bo przecież stopka opony załóżmy 240/40 będzie wynosić 9,6cm a 205/45 9,2cm ;) To tak abstrahując tylko bo takie oponki raczej się nie zmieszczą do 6R :P
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”