Szyberdach polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bufur
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bufur »

Podobno da się zrobić ;) jak bede robil to dam znać :)
m
maniekkm
Newbie
Newbie

Post autor: maniekkm »

byłem dzisiaj u gościa który zajmuje się takimi usterkami. Powiedzial że roboty na dwie godziny i całkowity koszt 150 zł. Jade tam w sobote.
Awatar użytkownika
fisitko
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: fisitko »

Temat stary, ale mysle ze nadal aktualny, tym bardziej, ze idzie lato;)
Mam w swoim polo otwierano-przesuwny, manualny szyberdach, zamontowany ok. 8 lat temu.
Na poczatku zimy zaczely sie dziac dziwne rzeczy: otoz co kilka opadow deszczu przy ruszaniu samochodem wylewalo sie z korbki do wnetrza samochodu.
Bylo to potwornie denerwujace, tym bardziej, ze nie mozna bylo nic z tym zrobic!
Zajrzalem do srodka i rzeczywiscie woda stala w miejscu prowadnic i mechanizmow, za uszczelka.
Myslalem, ze moze nie dokrecilem szyberdachu i stad takie zjawisko, ale niestety powtorzylo sie to jeszcze kilka razy, postanowilem znalezc osobe/firme, ktora to naprawi.
Nie bylo latwo, poniewaz firmy zajmujace sie szybami i szyberdachami w Krakowie, nie chca sie brac za uzywane i nie montowane u nich szyberdachy.
Wreszcie znalazlem firme Auto-Szyby, ktora zaproponowala mi naprawe.
Okazalo sie, ze uszkodzila sie uszczelka i mimo maksymalnego dokrecenia korbki woda wlewa sie do srodka.
Koszt "wymiany" uszczelki 80zl - wymiany tzn. wyciagnac i wkleic ponownie stara, na co nie daja gwarancji i jak bedzie przeciekac to czynnosc trzeba powtorzyc:)
Nowa uszczelka to koszt rzedu 200zl + montaż.
Montaż nowego szyberdachu 120zl, a sam szyberdach ori ~150zl.
Podsumowujac: kupuje nowy oryginalny szyberdach.
Moja była buteleczka] http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=29&t=27647

Pasja to brak limitów!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”