[6n2] niedziałający centralny zamek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Greg1990
Newbie
Newbie

[6n2] niedziałający centralny zamek

Post autor: Greg1990 »

Witam, mój problem przedstawia się tak jak w temacie napisałem, czyli centralny zamek mi padł( jego mechanizm jest powietrzny), wczesniej przeczytałem na forach, że starczyło zresetowanie akumulatora, ale u mi to nie pomogło. Sprawdziłem tez bezpieczniki i są w porządku.
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

pompka centralnego w nadkolu jest sprawna? Słychać jak kręci?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Popka Ci działa? Jeżeli nie to masz winowajcę. Powiem tylko, że ktoś pisał, że zamiast wymienić pompkę warto sprawdzić jedna rzecz w niej, której koszt jest nieporównywalnie mniejszy niż wymiana całej pompki. Niestety nie pamiętam co dokładnie wymieniał. Tutaj polecam duży czerwony napis na górze po prawej... P.S. Nie wiem na jakich forach czytałeś tak dziwne rzeczy...
Obrazek
G
Greg1990
Newbie
Newbie

Post autor: Greg1990 »

No wlasnie słychać jej działania, problem pewnie tkwi w niej tak??
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote="Greg1990"]No wlasnie słychać jej działania, problem pewnie tkwi w niej tak??[/quote]
Słychać czy nie słychać? Jak pracuje (można ją usłyszeć) to problem pewnie jest w wężyku ciśnienia. Jak nie pracuje to pompka. Temat wałkowany na forum wiele razy.
Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

kolego sprecyzuj swój problem, tak jak koledzy wyżej sugerują...jeżeli przekręcasz klucz w zamku i zamykają się tylko te drzwi, a pompki nie słychać to najprawdopodobniej zalała ją woda i wyzionęła ducha (problem opisywany na forum kilka razy), jeżeli natomiast przekręcasz kluczyk i pompkę słychać, a zamki się nie zamykają to najprawdopodobniej gdzieś występuje nieszczelność...dodatkowo przy nieszczelności pompka będzie pompowała powietrze przez ok. 10s po czym się wyłączy, normalnie słychać ją 1-2s...teraz czekamy na informację z Twojej strony jak to u Ciebie z tym jest :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
O
Owoc
Newbie
Newbie

Post autor: Owoc »

kolego sprecyzuj swój problem, tak jak koledzy wyżej sugerują...jeżeli przekręcasz klucz w zamku i zamykają się tylko te drzwi, a pompki nie słychać to najprawdopodobniej zalała ją woda i wyzionęła ducha (problem opisywany na forum kilka razy), jeżeli natomiast przekręcasz kluczyk i pompkę słychać, a zamki się nie zamykają to najprawdopodobniej gdzieś występuje nieszczelność...dodatkowo przy nieszczelności pompka będzie pompowała powietrze przez ok. 10s po czym się wyłączy, normalnie słychać ją 1-2s...teraz czekamy na informację z Twojej strony jak to u Ciebie z tym jest :)

Mam problem bo pompa brzęczy przez te 10s ale jak drugi raz przekręcam to otwiera. Jak ost tankowałem to słyszałem syczenie przy klapce (Jeśli sie da ten mechanizm jakoś samemu naprawić to prosze o rade) Druga sprawa wczoraj mi coś cchyba spadło w zamku bo przy otwieraniu moge przekręcić kluczyk 3 razy w lewo a nie o ćwierć obrotu (Jeśli sie da ten mechanizm jakoś samemu naprawić to prosze o rade) ps prosze o wersje obrazkową :beg:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”