mi zawsze na przegladzie szyby sprawdzaja. przyciemnione mam wszystkie oprocz przedniej

na 50% i zawsze slysze ta sama gadke, ze mam nieprzepisowo. jednak w tym przypadku diagnosci wychodza z zalozenia ze uzytkowinik auta robi to na wlasna odpowiedzialnosc i oprocz pouczenia nie czepiaja sie. w razie kontroli policyjnej mozna zerwac folie na miejscu nie tracac dowodu. z drugioej strony mialem nie raz kontrole i ani razu misiak sie nie czepial szyb. ze strony prawnej sprawa wyglada tak ze przedniej szyby kierowcy i pasazera wogole nie mozna przyciemniac i nawet najjasniejsza folia na tych szybach to lamanie przepisow. ale jak przyciemniac tylko tyl skoro to wyglada jak z dupy. no wiec robi sie calosc.
polecam przyciemnianie firmowa folia u fachowcow w dobrym zakladzie. ja za calego paska zaplacilem 4 stowki po znajomosci. w cenniku stoi za 6 stowek. folia atermiczna (super na lato) i wzmocniona (przydaje sie podczas wlamania). po za tym ze srodka wogole nie widac ze wogle jakas folia jest na szybach. koles przyciemnil sam folia z allegro i teraz przy parkowaniu w nocy musi szyby otwierac bo nic nie widzi