[quote="harnasisko"]podpinam sie, a jaki silikon kupic ??[/quote]
Wysokotemperaturowy. Kiedyś były tylko czerwone, teraz są czarne, niebieskie i przeźroczyste. Ja mam u siebie zamiennik niebieski. Numer ori: D 176 404 A2 (ok. 70 zł w ASO)
[quote="drago"]Goozik dzieki za odp. A orientujesz sie moze czy ten olej może wychodzić skądś wyżej niż miska patrząc po zdjęciu ?[/quote]
Przeczyść całość benzyną i zobacz gdzie najpierw się pojawia. Po zdjęciu ciężko coś powiedzieć.
[quote="Goozik"]w tym silniku nie ma uszczelki pod miska
jest montowana na silikon i skrecona
mech za robote pewnie z 50 zl albo i wiecej wezmie[/quote]
fuck :banghead: a w sklepie motoryzacyjnym mi powiedział, że teraz nie mają :jester: . Było to podczas wymiany oleju i nie chciało mi się czekać więc zalałem oliwą i tak jeżdżę ze spoconym silnikiem :blush2: . No ale teraz sprawa jasna przy następnej wymianie oleju uszczelnię miskę, dzięki Goozik, a mogłem wcześniej spytać;)
No i Pola trafila do doktora.. jak wroci napisze co dokladnie bylo i jaki byl koszt tak dla zainteresowanych..
09.02.1011
Dzis auto odebrane.. mechanik wyczyścił odme i uszczelnil prawdopodobnie ten plastik ze slimakiem ktory dochodzi do bloku silnika? -nie jestem pewien czy o to dokladnie chodzilo i czy go dobrze zrozumialem.
Ale sprawdzili i juz podobno wycieku niema. Zobaczymy za jakis czas.