Malowanie zderzaka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rupert
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: rupert »

odświeżę trochę temat mam poklejony zderzak co teraz zrobić żeby wyglądał jak wcześniej? szpachlować czy jakąś żywicą to zrobić? jaką farbą go pomalować żeby za bardzo się kolorem nie różnił.
Obrazek
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

ja bym ci radził zywicą z matą ale bedziesz miał wybrzuszenie,zrób zywicą szpachlową póżniej kit ale dobrze wyszlifuj papierem ściernym :oki:
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
Awatar użytkownika
rupert
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: rupert »

czym to poźniej pomalować chciałbym żeby wyglądał jak wcześniej taki troche chropowaty
m
marcin tdi
Newbie
Newbie

Post autor: marcin tdi »

weź to potraktuj najpierw papierem ściernym setką,wyrównaj to odtłuść jakimś środkiem do odtłuszczenia np.denaturat,zmywacz sylikonowy na to szpachla z włóknem tylko musisz to precyzyjnie położyć bo ciężko się szlifuje. Jak wyschnie to przeszlifować podrównać,odtłuścić,następnie szpachla może być zwykła.
żeby zrobić taką chropowatość to musiałbyś to podkładem to pomalować na barana drobnego ale do zrobienia ale zderzak byś musiał cały polecieć podkładem i później matowym lakierem
Blacharstwo,lakiernictwo,profesionalne polerowanie lakieru malowanie felg. kontakt GG lub PW .Śląsk GG 5909284
Awatar użytkownika
waligóra
Newbie
Newbie

Post autor: waligóra »

Siema, mam pytanie apropos lakieru do zderzaków firmy BOLL. Czy ktoś z Was miał z nim do czynienia? Chciałem odświeżyć zderzaki w moim polo II, były wyblakłe odsłońca. Producentpisze, że wystarczyło odczyścić, odtłuścić i moznamalować (bez podkładu).

Umyłem, odtłuściłem, przejechałem BOLLem (bez podkładu) i wyglądało super, ale tylko przez jeden tydzień. Lakier zaczął odpadać miejscami. Zastanawiam się co źle zrobiłem (czy może ten lakier jest lipny). Odtłuszczałem rozcieńczalnikiem (czy to źle?). Jeszcze podczas polerowania lakieru pastą nabłyszczającą postanowiłem, ze spróbuje wypolerować też te zderzaki(co bło złym pomysłem, bo zostały smugi, próbowałem topotem domyć, ale nie udało się do końca). Zastanawiam się czy to odpadanie mogło być spowodowane reakcją BOLLa z pastą Tempo? (próbowałem pastować zderzak jakiś tydzień po malowaniu i 2 dni później zaczął odpadać).

Zastanawiam się, czy oczyścic i jeszcze raz malować czy może wy****ć ten lakier BOLL i kupić podkład+ inny lakier. Czy moze jest jakiś innysprawdzony sposób na przywrócenie czarnym zderzkom oryginalnego i TRWAŁEGO wyglądu.

Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam B-)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

polakierowałem fabryczną dokładkę tym lakierem boola i nic nie odłazi, a jakoś się do tego specjalnie nie przykładałem (przetarłem benzyną ekstrakcyjną, poczekałem aż przeschnie i położyłem ze 2 warstwy)

takiego matowego lakieru sie nie poleruje...
mogłeś użyć jakiś zły rozcieńczalnik, np. nitro/rc-01 który nie odparował przed lakierowaniem, albo uszkodził plastik
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”