Witam, mam pytanie do posiadaczy polo z silnikiem 1.0 50km, czy ten silnik ma juz taka kulture pracy, że np podczas ruszania dziwnie klekocze jak diesel, takie dzwieki są takze gdy mocniej wdepniemy przy niskich obrotach czy poprostu cos jest nie tak z silnikiem?( nie są to napewno panewki ani popychacze) z góry dziekuje za odp.
tez mam polo 1.0 i mi tez tak klekocze...Jezeli mowisz ze nie sa to popychacze to moze to regulatory albo sprzegło poniewaz tak mi mechanik powiedzial.
Według mnie nie jest to też sprzęgło. myslałem nad zapłonem ale został ustawiony i wszystko gra, rozrząd również dobrze ustawiony. I co najlepsze to na zewnątrz nie słychac żadnego klekotu tylko w środku.
Witam
Mam Polo z silnikiem 1,6 też wydawał dźwięki jak diesel, po tym jak wjechałem na kanał okazało się ze mam dziurawy tłumik ostatni, wymieniłem i dziwne dźwięki ustały.
po pierwsze nie ma motorów 1.0 które mają 50 km , tylko 45, miałem ten sam problem odgłos WRC , dziurawy tłumik . pojedz na kanał jezeli masz dostęp i oblukaj co i jak . Może masz diesla :lol:
[quote=""WhitePolo""]50 koni hahah śmiechu warte seria jak wyjechał z fabryki to może tyle miał a nie 16 letnie autko , cieszcie się jak macie 30 km [/quote] Kolego przyhamuj lekko swoje wypowiedzi!
Ja mam to samo w mojej polówie 1.4, też pracuje jak disel, byłem u mechanika i jasno stwierdził, że to jeden z popychaczy. Jednak po sprawdzeniu stwierdził, że poza zmianą dźwięku pracy silnika, jego kompresja zanadto się nie zmieniła.
Ja mam tez taki dziwny klekot. Do tego doszło mi ostatnio jakieś dziwne dźwięki na jałowym biegu. Zawsze jak puszcze sprzęgło coś tam chrobocze. Wydaje mi się że jest to coś z przeniesieniem napędu. A Wy macie jakąś poradę?
[quote=""grevius""]co to za gość który pisze że nie ma 50konnych polówek są silniki np:all 37 kw x 1,3 =50KM pojemność 999cm czyli1.0[/quote]
ZABŁYSNOŁEŚ teraz możesz już iść dalej bawić się klockami .
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 20:08 przez WhitePolo, łącznie zmieniany 1 raz.