Miałem podobny problem w swoim Swifcie GTI, listwa wtryskowa była nieszczelna, do wymiany. Przy odpalaniu waliło z niej benzyną jak cholera, i to prosto na silnik. Wymiana załatwiła problem.
Mein 6NGTI ...bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
Mam identyczna sytuacje. Benzyne czyc tylko na zimnym silniku jach silnik pracuje na ssaniu. Zlokalizowalem juz zrodlo tego problemu. W lewym nadkolu z przodu jest taka czarna puszka. Z niej benzyna wraca do baku. W polowie dlugosci tych wezykow jest laczenie i u mnie tam jest nieszczelnosc i jeden ten wezyk przepuszcza paliwo. Zakladalem nawet temat o tym viewtopic.php?f=13&t=20450&hilit=wezyki
Jesli to nie to a smierdzi benzyna a nie spalinami to przejrzyj dokladnie wszystkie wezyki doprowadzajace i odprowadzajace benzyne. Jasli natomiast czuc spaliny to sprawdz odme.
[quote="wrotek_poz"]a ma ktoś foto odmy ..bo ja raczej nie czaje co to może być[/quote]
to gumowa rurka wchodząca z lewej strony do filtra powietrza. jest pod głowną rurą wchodzącą do filtra
Mi też kiedyś spadła odma, albo zapomniałem założyć i śmierdziało niemiłosiernie :agresyw: ale bardzo szybko to się naprawia. Po odkręceniu filtra powietrza będziesz miał ją jak na talerzu, warto by ją wyczyścić przy okazji bo często jest zasyfiona, sprawdziś też czy nie jest popękana. Ja miałem spokój przez pół roku, ale niedawno znowu poczułem ten zapach, tylko że tym razem mam pęknięty kolektor wydechowy. Podobno można tymczasowo go specjalnym klejem uszczelnić, przetestuję to na własnej skórze