[6n2] ALTERNATOR < GDAŃSK > Pytanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MIKRUS
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] ALTERNATOR < GDAŃSK > Pytanie

Post autor: MIKRUS »

Witam sprawdzalem dzis woltomierzem ladowanie z alternatora i co sie okazalo ze nic ni laduje . Rozumiem ze pewnie do wymiana ta czesc bedzie : ( Moje pytanie dotyczy kosztow naprawy ewentualnie nowego albo uzywanego alternatora . Dziś rowniez odwiedzilem warsztat i powiedzieli mi ze z jakies 300-400 zł : ( nie za duzo czasami ?? : / znacie moze dobry warsztat gdzie mozna by zregenerowac alternator w gdańsku ? Autko Polo 6n2 SDI 1.7 . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

[quote=""MIKRUS""]Witam sprawdzalem dzis woltomierzem ladowanie z alternatora i co sie okazalo ze nic ni laduje . Rozumiem ze pewnie do wymiana ta czesc bedzie : ( Moje pytanie dotyczy kosztow naprawy ewentualnie nowego albo uzywanego alternatora . Dziś rowniez odwiedzilem warsztat i powiedzieli mi ze z jakies 300-400 zł : ( nie za duzo czasami ?? : / znacie moze dobry warsztat gdzie mozna by zregenerowac alternator w gdańsku ? Autko Polo 6n2 SDI 1.7 . Pozdrawiam[/quote]
Witam.
Jeśli kolego nie chce nic we własnym zakresie zrobić to 300-400pl za regeneracje alternatora w tym montaż gwarancja to nie wygórowana cena. Bo sam regulator zależy od marki to 70-150 pl.
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

http://www.polstarter.pl/
Jeden zakład w Gdańsku, który istnieje od lat, kumpel mój od ponad 10 lat tam robi i wyroby ich są si, kiedyś od nich wsadzałem alternator regenerowany do cieniasa i dał radę.
Jeśli nie tam to tu masz ich konkurencję:
http://www.tpapolska.pl/index.php?page=onas
Ogólnie firma odłam od tego polstarter-a paru ludzi od nich się parę lat temu odłączyło i stworzyli im konkurencję, mogą mieć niższe ceny.
A jeśli nie tam, to ktoś z 3miasta, bodaj sidewinder3 pisał o jakimś warsztacie na hallera, gdzie koleś też regenerował rozruszniki i alternatory ale tego dokładnie nie znam to więcej informacji nie podam Ci niestety
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”