Polo GTI 6N2 sprowadzony we wrześniu 2008 z Niemiec a jeździł bodajże po Luksemburgu a do Niemiec został wstawiony do Autohausu.W pełni serwisowany.Data produkcji: 06.2000r
:arrow:Silnik: 1.6 GTI
:arrow:Moc: 125 KM
:arrow:Kolor: czarna perła
Wyposażenie:
:arrow:alusy BBS RS
:arrow:oponki GoodYear Eagle F1
:arrow:xenony
:arrow:climatronic
:arrow:sensor deszczu
:arrow:centralny zamek
:arrow:elektryczne szyby i lustra
:arrow:4 poduchy
:arrow:kubełkowe fotele
:arrow:brzydko przyciemnione przez poprzedniego właściciela szyby (szczególnie tylna); ale nie chcę tego dotykać ponieważ szybex powiedział mi że jak zacznę odlepiać folię z tylnej szyby to może zejść razem z paskami od ogrzewania
W aucie jak dotąd zmieniłem:
:arrow:radio Alpine CDE 9882Ri+2 głośniki JBL w półkę+mały wzmacniaczyk JBL; chciałem wymienić 4 seryjne głośniki na lepsze i dokupić pod nie wzmacniaczyk+subwoffer aktywny ale niestety to wiązało się z większymi kosztami; a że w półce były już wycięte dziury pod głośniki 6x9 to zrobiłem jak zrobiłem i póki co jeszcze jestem zadowolony :mrgreen:
:arrow:boczne kierunki diodowe JOM: oryginalne kierunki miały powyłamywane zaczepy i były poprzylepiane jakoś od środka na taśmę piankową
:arrow:alusy miały na tyle zniszczony lakier (były obdarte od użytkowania a poza tym nie mogłem odkręcić jednej śruby zabezpieczającej i gdy wyleciały z niej wszystkie zęby podczas próby odkręcenia, trzeba było kombinować i wspawywać gwint z nakrętką co pozwoliło odkręcić śrubę ale niestety dziupla na śrubę została bardzo zniszczona) że postanowiłem je pomalować nie mając z czymś takim nigdy do czynienia; zakupiłem odpowiednie 2 składnikowe farby, papiery ścierne i pistolet; stojąc obok auta felgi po malowaniu wyglądają nieźle ale gdy się przyjrzymy będzie widać wszystkie niedoróbki (np zacieki z lakieru bezbarwnego); w przyszłości gdybym malował te felgi jeszcze raz, zrobiłbym czarny środek i polerowany rant;
Planowane zmiany:
:arrow:tłumik końcowy ULTER lub Supersprint
:arrow:diody Helli na tył
:arrow:rozpórka kielichów przód; uważam że zawieszenie jest "akurat" na polskie drogi (może mógłby być niższy) i już teraz za każdym razem gdy moja żona wpada w dziurę :mrgreen: serce mi się kraje
:arrow:może subwoffer aktywny
:arrow:chciałem zakładać jeszcze dolot K&N ale cena 1400 zł trochę spowodowała u mnie odruch wymiotny dlatego sobie daruję