Panowie mam Dostęp do zamka jak zdejmuję znaczek VW, widzę dźwignie do której jest przymocowana linka, naciskam na tą dźwignie i delikatnie rusza sie do dołu, ale już dalej nie chce iść. Pojadę jeszcze na stacje i kupię wd40 i powalczę z zamkami.
Jeżeli chodzi o ferelność zamków to polówki mają to do siebie że nie lubią zimy. Też nie mogłem przekręcić, ale się okazało że przez mróz kluczyk o kilka mm był za mało wsadzony i jak ręką go lekko dobiłem było prawie ok bo jeszcze uszczelka na drzwiach mi przymarzła i wszedłem przez tył
Byłem po wd40 i zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieje ze pozytywnie. Ale też jak zdejmuje znaczek to widzę zamek Tylko zielony jestem jak trawnik i nie wiem co i jak
Plan Działania:
Lewarek i silna ręka: Podniosłem samochód, odszukałem linkę i szarpnąłem ją do siebie. Maska otworzyła się. Akumulator zamontowany.
Wszystkim Dziękuje za Rady
[quote=""Mario112""]Plan Działania:Lewarek i silna ręka: Podniosłem samochód, odszukałem linkę i szarpnąłem ją do siebie. Maska otworzyła się. Akumulator zamontowany.[/quote]Wprawdzie problem już masz z głowy, ale zastanawiam się czy te zamki rzeczywiście były tak mocno zmrożone, czy też poprzedni właściciel wymienił samą stacyjkę, nie informując następnego właściciela i dlatego kluczyk nie pasuje do żadnego zamka. Auto masz od niedawna i być może nie próbowałeś otwierać/zamykać kluczykiem, bo używałeś tylko pilota.