[6n2] Jak otworzyć samochód po wyjęciu akumulatora??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Mario112
Newbie
Newbie

Post autor: Mario112 »

Panowie mam Dostęp do zamka jak zdejmuję znaczek VW, widzę dźwignie do której jest przymocowana linka, naciskam na tą dźwignie i delikatnie rusza sie do dołu, ale już dalej nie chce iść. Pojadę jeszcze na stacje i kupię wd40 i powalczę z zamkami.
Awatar użytkownika
Tomcioxxx
Newbie
Newbie

Post autor: Tomcioxxx »

Jeżeli chodzi o ferelność zamków to polówki mają to do siebie że nie lubią zimy. Też nie mogłem przekręcić, ale się okazało że przez mróz kluczyk o kilka mm był za mało wsadzony i jak ręką go lekko dobiłem było prawie ok bo jeszcze uszczelka na drzwiach mi przymarzła i wszedłem przez tył :)
Awatar użytkownika
Mario112
Newbie
Newbie

Byłem po wd40 i zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieje ze pozytywnie. Ale też jak zdejmuje znaczek to widzę zamek :) Tylko zielony jestem jak trawnik i nie wiem co i jak :P
Awatar użytkownika
Mario112
Newbie
Newbie

Plan Działania:
Lewarek i silna ręka: Podniosłem samochód, odszukałem linkę i szarpnąłem ją do siebie. Maska otworzyła się. Akumulator zamontowany.
Wszystkim Dziękuje za Rady :)
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Ja i tak bym się upierał z woreczkiem. Mi też klucz wchodził, ale nie drgnął w żadną stronę i pomogło. Ale ważne, że już jesteś w środku.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

[quote=""Mario112""]Plan Działania:Lewarek i silna ręka: Podniosłem samochód, odszukałem linkę i szarpnąłem ją do siebie. Maska otworzyła się. Akumulator zamontowany.[/quote]Wprawdzie problem już masz z głowy, ale zastanawiam się czy te zamki rzeczywiście były tak mocno zmrożone, czy też poprzedni właściciel wymienił samą stacyjkę, nie informując następnego właściciela i dlatego kluczyk nie pasuje do żadnego zamka. Auto masz od niedawna i być może nie próbowałeś otwierać/zamykać kluczykiem, bo używałeś tylko pilota.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”