[quote="rafisoltys"]Teraz właśnie nasunęła mi się myśl, że jak dobrze pamiętam to mój silnik ma pojemnośc 1595 ccm.
A z tego co wiem to te na multi mają 1598 ccm.[/quote]
Ale kolego zalezy z jakiego silnika chcesz brac osprzet, pojemnosc jest w zasadzie o tyle wazne zeby wiedziec aby czasem nie brac osprzetu z 1.4, albo z 1.8 badz 2.0. bo wtryski moga miec za mala albo za duza wydajnosc, i zalewac silnik.
Tu masz caly wykaz...
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/dane-silnikow. Znajdz Swoj jest na samym koncu prawie. Znajdz ten z ktorego osprzet chcesz wlozyc.
Tak nawiasem mowiac golf mk3 GTi mial 4 silniki 8 zaworowe rozniace sie sposobem zasilania, a konkretnie samym wtryskiem, oraz dwa 16 zaworowe. A wszystkie one mialy ta sama pojemnosc. A malo tego wsadzajac do silnika ADY (8V) osprzet i glowice z ABF'a (16V) robiles skok z 115km na 150, bo tylko tym sie roznily. Miedzy wszystkimi silnikami wystepuja drobne roznice, ale bloki silnika zazwyczaj sa te same. Znam przypadek gdzie znajomy do golfa mk1 GTI zamiast mechanicznego wtrysku zalozyl Digifant'a z golfa mk3 i mu to dzialalo elegancko.
Jesli wezmiesz AEE chyba jest na wielopunkcie, to jedyne co zyskasz to moze niewiele mniejsze spalanie bo moc ten silnik ma ta sama co Twoj. Ale przelicz to teraz ile wydasz na ta podmiane, i po jakim czasie Ci sie to w paliwie zwroci. Moim zdaniem jest to bez sensu.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673