Przeszukalem forum w poszukiwaniu informacji na temat 'wiadomosci' jakie wyswietlaja sie przy odpalaniu silnika. Pewnie ma to jakis zwiazek z serwisem, ale lepiej sie upewnic. W zalaczniku 2 zdjecia. To pierwsze to pewnie, ze za 2700mil czeka mnie serwis, ale nie rozumiem zdjecia nr 2. Dzieki za pomoc.
U mnie wyświetla się ( INSP 01 - INSP 02 )
To znaczy ze auto informuję o wymianie oleju
jak wymienisz olej to insp zostaje zresetowana i po liku tyś km znów pojawi się informacja .
Ja kiedy wymieniłem olej to insp świeciła przez jakieś 2000km po czym sam zresetowałem.
[quote=""stekvw""]jak wymienisz olej to insp zostaje zresetowana i po liku tyś km znów pojawi się informacja [/quote]
eee... a od kiedy to po wymianie oleju samoczynnie zeruje się inspekcja?? Z moich info wynika że inspekcję trzeba skasować ręcznie lub za pomocą programu i kabelka.
[quote=""czaja""][quote=""stekvw""]jak wymienisz olej to insp zostaje zresetowana i po liku tyś km znów pojawi się informacja [/quote]
eee... a od kiedy to po wymianie oleju samoczynnie zeruje się inspekcja?? Z moich info wynika że inspekcję trzeba skasować ręcznie lub za pomocą programu i kabelka.[/quote]
czaja
To chyba nawet dziecko wie że ręcznie jest resetowane ,
jak oleje wymienia warsztat to oni resetują ,
ja olej sam wymieniam i sam resetuję tą insp....
Więc źle przeczytałeś napisane że ( jak wymieni olej to insp... zostanie zresetowana , nic nie pisałem że automatycznie się resetuję ) :this:
[quote=""stekvw""]To chyba nawet dziecko wie że ręcznie jest resetowane ,[/quote]
Oj powiem Ci że już wiele postów przeczytałem i to jaką ludzie mają czasem wiedzę to... przerażające. Dlatego właśnie zwróciłem uwagę że jest nieprecyzyjnie napisane o kasowaniu inspekcji i można to zrozumieć na 2 opcje.
My to wiem, ale niektórzy mogą nie wiedzieć :piwo:
[quote=""czaja_""]My to wiem, ale niektórzy mogą nie wiedzieć :piwo:[/quote]
Słuszna uwaga , masz racje :agree:
Raczej powinienem napisać że gdy mechanik wymieni to zresetują ręcznie insp...
wyrazy szacunku - następnym razem będę pamiętał o dokładnym opisaniu :good:
W 6N następujące komunikaty oznaczają: OEL-wymiana oleju silnikowego z ograniczonym przeglądem IN 00-jest wyświetlany gdy przegląd nie jest jeszcze wymagany IN 01-Przegląd serwisowy IN 02-Przegląd serwisowy z pracami dodatkowymi
----->VW Polo Coupe GT 87` 1272ccm GK<-----
----->VW Polo Classic 97` AEX<-----
----->VW Polo 00` APQ<-----
Witam Mam pytanie w związku z pierwszym postem pipboya i zdjęciem nr.2.Klucz i ilość kilometrów na wyswietlaczu prędkościomierza to dystans do inspekcji czyli do wymiany oleju.I to się zapala na krótko i gasnie.A o co chodzi z tym zegarkiem i liczbą,która wyświetla się obok tego klucza?Co to jest?
jakby ktos kiedys wieszkosc rzeczy w vagu przelecial a nie tylko kasowal bledy to by wiedzial ze
INP
INP2
czy nawet inne komunikaty mozna ustawic, czyli na przyklad po ilu km ma sie pojawic np. INP, albo przy jakim przebiegu.
druga fotka moze oznaczac np. ze w ciagu 31dni powinnes jechac do serwisu. czy na przeglad.
moj znajomy ustawil sie w golfie co prawda jedno na olej co 10tys km, a drugie mu sie zapala po 1tys km i wtedy sprawdza plyny, i takie tam rozne pod maska.