[9n] Brak kontrolki akumulatora

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Jacussi
Newbie
Newbie

[9n] Brak kontrolki akumulatora

Post autor: Jacussi »

Witam, dziś chciałem odpalić swoje POLO a tu coś dziwnego, wchodzę do auta, przekręcam kluczyk, zaświeciły się kontrolki ( ta od akumulatora nie swiecila sie ) przekrecam dalej by odpalic a tu cisza. Nic sie nei dzieje. Co to może być? prąd wszystko jest, światła działają wszystko. Myslalem ze akumulator padl, podladowalem go i kicha dalej to samo. W czym moze byc problem??
k
krzychobal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzychobal »

Moźe to być objaw braku masy między silnikiem a akumulatorem.Na wszelki wypadek włącz zapłoni przyłóź przewód do minusa akumulatora a drugi koniec do metalu silnika.Jeśli zaświeci się kontrolka tzn.źe silnk nie ma masy.Pozostałe kontrolki świecą się bo pobierają masę z karoserii.Podobny przypadek miał miejsce w kolegi fiacie
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Jeśli nie ma ładowania do czasu przekroczenia ok 3000 obrotów n minute. To urwał się przewód od alternatora. Najcześciej urywa się się w okolicach rozrusznika przy przejsciu z silnika na scianę komory silnika jak zdejmiesz osłone pod silnikiem i poszukasz napewno znajdziesz .
Lenistwo drogą do postępu
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dywan102 »

dokładnie tak, niebieski kabel w peszlu
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Koledzy dobrze piszą - przewód od wzbudzenia . Na 100% do 2500 obr/min nie ładuje.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
m
marks1974
Newbie
Newbie

Post autor: marks1974 »

Witam mam ten sam problem z adowaniem aduje powyzej 3000 obrotow.Tylko mam dodatkowy problem bo poprzedni wlasciciel wyrwal diode na liczniku od akumlatora i mam pztanie czy ona musi byc
k
krzych67
Newbie
Newbie

Post autor: krzych67 »

Witam w moim polo kontrolka nie świeci od początku jak kupiłem 2,5 roku temu ale ładowanie jest ,gdzie szukać przyczyny ze nie świeci?
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Poczytaj parę postów wyżej.
Lenistwo drogą do postępu
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”