Przerabiałem ten temat przez wakacje - z tego co pamiętam to wyglądało to mniej więcej tak:
Jeżeli chodzi o drzwi od kierowcy to najpierw musisz wyciągnąć do góry sterowanie szybami elektrycznymi, pod nim znajdują się dwie śruby , które należy odkręcić. Później na dole drzwi znajdują się 4 śruby, które również należy wykręcić. Po odkręceniu tych śrub możesz delikatnie zaczynając od dołu odciągać tapicerkę od drzwi (jest przymocowana na spinkach - jak się za to zabierałem to kupiłem sobie w ASO parę tych spinek ale udało się to zdjąć bez uszkadzania ich).Jak będziesz miał już odciągnięty dól to możesz całą tapicerkę spróbować ściągnąć unosząc ją do góry tak aby odeszła przy szybie ( ja to robiłem przy opuszczonej szybie na maksa na dół ale nie wiem jak jest łatwiej). Po zdjęciu tapicerki musisz odczepić wtyczkę od lampi (tej na dole ) oraz linkę od klamki.
Co do samego głosnika, jeżeli masz oryginalne to są one nitowane :] Musisz rozwiercić nity i zdjąć głośnik. A co do nowych to będziesz potrzebował kupić dystanse żeby je zamontować.
Mam nadzieję że w miarę jasno to napisałem. Jeżeli będziesz miał jakieś wątpliwości to możesz ściągnąć sobie książkę "Sam naprawiam Polo Ibiza....." tam jest wszystko napisane.