zauważył, też myślę, że atrapa ale byłyby niezłe jaja jakby się okazało, że piasty mają 5x1??mm
Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Ja mieszkam na stałe za granicą, więc jakiekolwiek koszty rejestracji odpadająvwkas18 pisze:jeżeli chcesz go zarejstrować w PL to zanim zaczniesz jeździć to musisz zapłacić papiery- formalności aby przerejstrować autokasa pójdzie
[size=99px]I tak oto stałem się szczęśliwym posiadaczem polówkiJak wspomniałem właścicielowi o oponach, że mam załatwione 14" a to są 13" i wiąże się to z dodatkowymi kosztami to spuścił mi jeszcze 2.000Kr czyli w sumie dałem 8.000Kr (+ zatankowane było na full, hehe), czyli jakieś 3.400zł
No plus jeszcze musiałem teraz kupić zimówki, ale załatwiłem nówki sztuki po znajomości za 1.000Kr
To był prawdziwy Szwed, miły, uprzejmy i bardzo sympatyczny. Nawet nie przeliczył pieniążków, zaufał na słowo
Pierwsze wrażenia? (wcześniej śmigałem cytryną ZX) Super! Komfort w porównaniu do cytryny dużo większy (tak nawet wspomaganie nie miałem to ile ja musiałem się nakręcić w pracy w lato), bardzo fajny panel - tam gdzie znajduje się prędkościomierz, co do głównego panelu (radio, regulacja nadmuchów) nie mam zastrzeżeń, przeniosę swoje radyjko i będzie super
Bardzo zadbany w środku, kurcze prawie żadnych śladów użytkowania oprócz kierownicy, jest minimalnie gdzieniegdzie przetarta. Przednie drzwi, ogromne
ale to bardzo duży plus jak jest duża szyba, bo mam większe pole ruchu jak wrzucam gazety do skrzynek
Co do wyglądu, też nie mam jakiś wielkich zastrzeżeń, choć chciałbym pociągnąć czarny pasek po prawej stronie wzdłuż samochodu no i jakiś spojlerek by się przydał, pewnie z czasem to zrobię, coś w tym stylu: http://212.112.179.20/images/22/2215244661.jpg
Jak na silnik 1.4 samochód jest bardzo zrywny, nie ma porównania z cytryną o tej samej pojemności
Ale nie może być wszystko tak pięknie
Przesuwając fotel, przód - tył trzeba użyć troszkę siły. Będąc na górce z przysuniętym do przodu fotelem, pociągając za "wajhe" nie przesuniemy się gwałtownie w tył, nie wiem co może być przyczyną że fotel stawia opór, jutro tam zajrzę
![]()
Pedał sprzęgła, hmm wydaje się być ok, tylko trzeba wciskać maksymalnie do końca, pewnie muszę się przyzwyczaićNatomiast pedał hamulca działa dość dziwnie, jest bardzo twardy i podczas hamowania odczuwa się jakbyśmy przepychali jakiś płyn
Być może wszystko działa dobrze, ja porównuję go do cytryny a każdy samochód przecież jest inny. To w sumie tyle, jakby tylko ktoś mógł powiedzieć czy mam się przejmować pedałami sprzęgła i hamulca czy wszystko jest w porządku i ma prawo tak być
[/size]