Vw polo 1,4i 98 - problem z określeniem cali

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote="turzol"]Co do felg to czy nikt nie zauważył, że kołpak jest na 5 śrub?[/quote]
zauważył, też myślę, że atrapa ale byłyby niezłe jaja jakby się okazało, że piasty mają 5x1??mm :grin:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
d
dziku121
Newbie
Newbie

Post autor: dziku121 »

Raczej na pewno kołpak atrapa, widać na pierwszym zdjęciu przednie koło :P
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

małe ot:
Dobre numery rej. ma !! HOY haha
Awatar użytkownika
Dyluś
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Dyluś »

Ja bym poszukał opon 165/70 lub nawet 155/80 na zimę-będą się lepiej wgryzać w śnieg.
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
d
dziku121
Newbie
Newbie

I tak oto stałem się szczęśliwym posiadaczem polówki :D Jak wspomniałem właścicielowi o oponach, że mam załatwione 14" a to są 13" i wiąże się to z dodatkowymi kosztami to spuścił mi jeszcze 2.000Kr czyli w sumie dałem 8.000Kr (+ zatankowane było na full, hehe), czyli jakieś 3.400zł :P No plus jeszcze musiałem teraz kupić zimówki, ale załatwiłem nówki sztuki po znajomości za 1.000Kr :) To był prawdziwy Szwed, miły, uprzejmy i bardzo sympatyczny. Nawet nie przeliczył pieniążków, zaufał na słowo :)
Pierwsze wrażenia? (wcześniej śmigałem cytryną ZX) Super! Komfort w porównaniu do cytryny dużo większy (tak nawet wspomaganie nie miałem to ile ja musiałem się nakręcić w pracy w lato :P), bardzo fajny panel - tam gdzie znajduje się prędkościomierz, co do głównego panelu (radio, regulacja nadmuchów) nie mam zastrzeżeń, przeniosę swoje radyjko i będzie super :) Bardzo zadbany w środku, kurcze prawie żadnych śladów użytkowania oprócz kierownicy, jest minimalnie gdzieniegdzie przetarta. Przednie drzwi, ogromne :o ale to bardzo duży plus jak jest duża szyba, bo mam większe pole ruchu jak wrzucam gazety do skrzynek :P Co do wyglądu, też nie mam jakiś wielkich zastrzeżeń, choć chciałbym pociągnąć czarny pasek po prawej stronie wzdłuż samochodu no i jakiś spojlerek by się przydał, pewnie z czasem to zrobię, coś w tym stylu: http://212.112.179.20/images/22/2215244661.jpg :) Jak na silnik 1.4 samochód jest bardzo zrywny, nie ma porównania z cytryną o tej samej pojemności :P Ale nie może być wszystko tak pięknie :P Przesuwając fotel, przód - tył trzeba użyć troszkę siły. Będąc na górce z przysuniętym do przodu fotelem, pociągając za "wajhe" nie przesuniemy się gwałtownie w tył, nie wiem co może być przyczyną że fotel stawia opór, jutro tam zajrzę :P
Pedał sprzęgła, hmm wydaje się być ok, tylko trzeba wciskać maksymalnie do końca, pewnie muszę się przyzwyczaić :P Natomiast pedał hamulca działa dość dziwnie, jest bardzo twardy i podczas hamowania odczuwa się jakbyśmy przepychali jakiś płyn :P Być może wszystko działa dobrze, ja porównuję go do cytryny a każdy samochód przecież jest inny. To w sumie tyle, jakby tylko ktoś mógł powiedzieć czy mam się przejmować pedałami sprzęgła i hamulca czy wszystko jest w porządku i ma prawo tak być :)
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

jeżeli chcesz go zarejstrować w PL to zanim zaczniesz jeździć to musisz zapłacić papiery- formalności aby przerejstrować auto :) kasa pójdzie
d
dziku121
Newbie
Newbie

vwkas18 pisze:jeżeli chcesz go zarejstrować w PL to zanim zaczniesz jeździć to musisz zapłacić papiery- formalności aby przerejstrować auto :) kasa pójdzie
Ja mieszkam na stałe za granicą, więc jakiekolwiek koszty rejestracji odpadają ;)
Btw. mój wcześniejszy post, którego już na tej stronie nie widać :(
[size=99px]I tak oto stałem się szczęśliwym posiadaczem polówki :D Jak wspomniałem właścicielowi o oponach, że mam załatwione 14" a to są 13" i wiąże się to z dodatkowymi kosztami to spuścił mi jeszcze 2.000Kr czyli w sumie dałem 8.000Kr (+ zatankowane było na full, hehe), czyli jakieś 3.400zł :P No plus jeszcze musiałem teraz kupić zimówki, ale załatwiłem nówki sztuki po znajomości za 1.000Kr :) To był prawdziwy Szwed, miły, uprzejmy i bardzo sympatyczny. Nawet nie przeliczył pieniążków, zaufał na słowo :)
Pierwsze wrażenia? (wcześniej śmigałem cytryną ZX) Super! Komfort w porównaniu do cytryny dużo większy (tak nawet wspomaganie nie miałem to ile ja musiałem się nakręcić w pracy w lato :P), bardzo fajny panel - tam gdzie znajduje się prędkościomierz, co do głównego panelu (radio, regulacja nadmuchów) nie mam zastrzeżeń, przeniosę swoje radyjko i będzie super :) Bardzo zadbany w środku, kurcze prawie żadnych śladów użytkowania oprócz kierownicy, jest minimalnie gdzieniegdzie przetarta. Przednie drzwi, ogromne :o ale to bardzo duży plus jak jest duża szyba, bo mam większe pole ruchu jak wrzucam gazety do skrzynek :P Co do wyglądu, też nie mam jakiś wielkich zastrzeżeń, choć chciałbym pociągnąć czarny pasek po prawej stronie wzdłuż samochodu no i jakiś spojlerek by się przydał, pewnie z czasem to zrobię, coś w tym stylu: http://212.112.179.20/images/22/2215244661.jpg :) Jak na silnik 1.4 samochód jest bardzo zrywny, nie ma porównania z cytryną o tej samej pojemności :P Ale nie może być wszystko tak pięknie :P Przesuwając fotel, przód - tył trzeba użyć troszkę siły. Będąc na górce z przysuniętym do przodu fotelem, pociągając za "wajhe" nie przesuniemy się gwałtownie w tył, nie wiem co może być przyczyną że fotel stawia opór, jutro tam zajrzę :P
Pedał sprzęgła, hmm wydaje się być ok, tylko trzeba wciskać maksymalnie do końca, pewnie muszę się przyzwyczaić :P Natomiast pedał hamulca działa dość dziwnie, jest bardzo twardy i podczas hamowania odczuwa się jakbyśmy przepychali jakiś płyn :P Być może wszystko działa dobrze, ja porównuję go do cytryny a każdy samochód przecież jest inny. To w sumie tyle, jakby tylko ktoś mógł powiedzieć czy mam się przejmować pedałami sprzęgła i hamulca czy wszystko jest w porządku i ma prawo tak być :)[/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”