Kupiłem auto z nie działającym ogrzewaniem tylnej szyby, te mocowania w szybie na które nakłada się te plastikowe wsuwki z elektryką są w nie najlepszym stanie, z jednej strony szyby jest to w ogóle wyłamane tak że nie ma jak do szyby podłączyć tej plastikowej wsuwki z kabelkiem. Niektóre paski ogrzewania są też przerwane.
I tu pytanie do Was jak to naprawić żeby to działało, macie jakiś pomysł.
Myślałem co by w ostateczności kupić całą tylną klapę z szybą, ale ciężko dostać taką z działającym ogrzewaniem :/, więc szukam pomocy u Was..
paseczki w miejscu przerwania najlepiej "naprawić" lakierem przewodzącym.
a mocowanie zacisków prądowych zdaje się że jest lutowane więc myśle, że możnaby miejsce gdzie jest więcej miedzi dokładnie odtłuścić, przelecieć drobnym papierem ściernym i przelutować.
[quote="lukas2305"]paseczki w miejscu przerwania najlepiej "naprawić" lakierem przewodzącym.
[/quote]
Mówią że te lakiery przewodzące nic nie dają, strata pieniędzy.
W sumie jest jeden sposób na to tylko to czasochłone i trochę zabawy, mianowicie trzeba by było wyjąć pojedyńcze żyłki z przewodu miedzianego, ładnie je powklejac w stare ścieżki szyby np. takim lakierem co kolegalukas2305 wspomniał, no i delikatnie polutwać w miejscach gdzie przychodzą wtyczki na szybie, może to strasznie brzmi ale widziałem efekt końcowy u znajomego i wygląda to dobrze jak się starannie zrobi no i grzanie szyby bezcenne:) sam mam zamiar u siebie takie coś zrobić bo umnie wogóle nie grzeje takie są ścieżki zajechane:(
kupiłem klej z dodatkiem srebra, wynik zerowy! strata czasu i pieniędzy! ten motyw z drutem brzmi fajnie, ale chciałbym to zobaczyć, możesz zrobić fotę u kolegi?
nie, żebym wątpił w czyjeś umiejętności, ale żeby POPRAWNIE naprawić "paski" trzeba zeszlifować miejsca przerwania do gołego metalu na długości ok 1 cm z każdej strony. najczęściej jest tam gruba warstwa tlenków i można zamalować całą szybę farbką a dalej ogrzewania nie będzie... :glare:
i nie malujemy na całej długości bo to nic nie da...co najwyżej zrobi się w ten sposób zwarcie i świeża farbka się upali w najcieńszym miejscu