Aktualnie jeszcze kończe polo i czasu mało ale bliżej swiąt postaram się zrobić manuala... koszty ?
taśma dekarska 30-40 zł za 10-15m do kupienia w każdym większym budowlanću ja użwałem takiej za 300 zł / 30m

tej firmy
http://www.teroson.com.pl/ bo miałem za free :yahoo: na dach poszło cos ok 12m
pasta blachogum 18 zł za puszke 1l poszło mi 5 puszek na podłoge i wewnetrze blachy drzwi
maty filcowe na podłoge ze szrotu za free watolina na boczki tak samo...
taśma samoprzylepna akustyczna piankowa do podklejania profili i płyt z NOMI 30zł za 15m chyba bardzo fajnie wygłusza podkleiłem nia plstiki... co tam jeszcze... klej do tapicerki 20 zł jakieś rozpuszczalniki itd a i jeszcze najważniejsze samozapał i PIWO
Ktos pewnie napisze ze lepsze do wygłuszenia sa maty bitumiczne APP , ja wolałem to zrobic tasma dekarską i blachogumem, taka kombinacja lepiej do mnie przemawia...
Kilka fotek dla rozjasnienia tematu:
Nie bedzie sie odklejac bo jest to tasma samowulkanizujaca przeznaczona do stosowania np na uszczelnienia kominow tak samo jak dobra tasma dekarska wytrzyma duze temperatury pomysl co by sie działo gdyby tasmy dekarskie spływały kazdemu z dachu a tam to sa duze temperatury... trzeba dobrze odtłuscic powierzchnie i takiej tasmy nie odklei nwet wysoka temperatura...