Dzięki za pochwalę, pewnie zaraz wszystkim będzie się podobać twoja koncepcja, żeby tylko dostać pochwalę . To takie małe OT. Co do tematu, nadkola zostaną polakierowane czy zostaną czarne?
[quote=""Aoox""]Dzięki za pochwalę, pewnie zaraz wszystkim będzie się podobać twoja koncepcja, żeby tylko dostać pochwalę . To takie małe OT. Co do tematu, nadkola zostaną polakierowane czy zostaną czarne?[/quote]
Wystarczajaco duzo pochwal dostaje za gazetke klubowa wiec takie forumowe mi na sa nic Nie wyrazam swoich opinii zeby dostawac nagrody, tylko zeby wyrazac swoje opinie Czarne nadkola beda ok do tego stylu, ale jakby zrobic to fullpro (czyli nie pare blachowkretow i na jana do budy przykrecone ) i pod kolor to by bylo miodzio...
shao ująłeś mnie i też dostaniesz, ale co do reszty to koniec rozdawnictwa
Czarne jakoś bardziej mi do surowego trackowego stylu pasują i wyglądają bardziej bojowo
Co do przykręcania to przy nich innej za bardzo opcji nie ma, tzn. muszą być przykręcone, daje się jeszcze pod powierzchnię styku taką cienką gumę, co by nie tarły, lepiej dolegały i nie przeciekały Oczywiście licuje ona z rantem i jest praktycznie niewidoczna a nie wystaje poza obrys nadkola, i tu następny powód zostawienia czarnych - czarna guma nie będzie tak widoczna przy czarnych poszerzkach
To jeszcze białe chlapaki Sparco i rajdówa na sto dwa hehe
Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać z tymi poszerzeniami, koła się trochę utopią, czy masz już jakieś dystanse?
Lobuz, limpek chlapacze raczej niet Co do rozstawu to już poluję powoli na jakieś szersze fele z baaardzo małym ET Dystanse niewykluczone, że też będą potrzebne, ewentualnie jakaś poszerzona stalówka ale zastanawiam się jak ona się może sprawować podczas ostrej jazdy, bo coś mi się wydaje że one są bardziej do lansu?
kupa ludzi jeździ na szerokiej stali, ale tak jak piszesz do lansu..
nie chciałbym sprawdzać ich wytrzymałości na jakimś torze itp..
Nie żebym wątpił w moc i wytrzymałość takich kół ale to jednak już nie to co ori...
Chociaż z drugiej strony jak wytrzymują polskie drogi to i pewnie tor im nie straszny hehe
[quote=""Skfarek""]shao ująłeś mnie i też dostaniesz, ale co do reszty to koniec rozdawnictwa [/quote] dzieki
[quote=""Skfarek""]Czarne jakoś bardziej mi do surowego trackowego stylu pasują i wyglądają bardziej bojowo
[/quote]
W sumie racja - jak ma byc surowo to czarne beda lepsze! Co do samego montazu to chodzilo mi tylko o to, zeby zrobic to ladnie - wierze w Ciebie
Szeroka stal do sportu była stosowana już wiele wiele lat temu. Robiono ja coprawda inaczej niż dzisiaj bo z 8 felg robiło się 4 . Dzisiaj natomiast wstawia się pasek blachy.
Zauważcie że spawany materiał nigdy nie pęknie na spawie. tylko obok tam gdzie materiał będzie przegrzany.
W maluchu zakładało się nawet felgi odwrotnie aby było szerzej:)
A nakładki przywodzą mi na myśl klasyczne rajdowki jak mini czy wyczynowe lady.
Koncepcja fajna ale jak to będzie wyglądac w zestawieniu z okrągłym 6n?
[quote=""bruczyk""]Robiono ja coprawda inaczej niż dzisiaj bo z 8 felg robiło się 4 . Dzisiaj natomiast wstawia się pasek blachy. [/quote]
nie prawda
sposób jaki ty opisąles jest do dzis stasowany przy poszerzaniu kół,aczkolowiek rzadko stosowany
No to może coś jednak z tego będzie, tylko kwestia znalezienia porządnego magika od kół Zawsze mogę mieć jeden kpl. do lansu a drugi do masakrowania Zresztą mam już małą koncepcję co do pacjentów na poszerzenie, uchylając rąbka tajemnicy ...... hasło kluczowe stalaki Clio RSI
Aooxbruczyk
czarne wyglądają o niebo lepiej, przekonałem się przymierzając do polo Kubricka
Wczoraj miałem odebrać gotowe auto, niestety nie działa nadmuch, a w taką pogodę bez tego nie pojeżdżę, najprawdopodobniej auto stało przez jakiś czas z otwarta maską na polu bo mechanizm wycieraczek był przykorodowany, możliwe że do silnik aod wentylatroa też się nalało, oj będę musiał wystawi dodatkowy rachunek mojemu byłemu "mechanikowi"
Na poprawę humoru porobiłem fotki rozpórek zamontowanych w aucie