1.4 tdi amf

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

j
jtuner
Newbie
Newbie

1.4 tdi amf

Post autor: jtuner »

witam jestem tu nowy mam problemy z kuzynem seayem ibiza 1.4 tdi a mianowicie notlauf ,potrzebuje kogos kto potrafi mi na podstwie sowjego auta opisac instalacje wężyków od zaworu bloków magnetycznych (czarna skrzynka} ostatnio łapie tryb awaryjny wszytsko juz było sprawdzane i spojrzalem na węzyki i ich podłaczenie jest zupełnie inne niz w katalogu etos wiec pozamienialem i dalej to samo problem był na wileu forach i nic .dodam ze map sensor wymieniony na nowy,turbo sprawdzone gruszka była podregulowana na 0,8 bar i dalej to samo ,przepływka podmieniana dolot sprwdzony nie mam juz pojecia co moze byc
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

[quote=""jtuner""]problem był na wileu forach i nic[/quote]Problem z tamtych for jest mi nieco znany i dziwi mnie, że do dziś nie rozwiązany. Podałeś tam raz nr błędu 17964-oznacza on niedoładowanie, a później 17965-oznacza przeładowanie, więc trudno wyczuć co tak naprawdę dolega twemu silnikowi. Jeżeli jest rzeczywiście niedoładowanie to może być dziurawy dolot, chociaż myślę, że to sprawdziłeś. Dobrze byłoby abyś zrobił porządnie logi dynamiczne z grupy 003+011 razem i wtedy zobaczymy. Ztego co wiem, to nie zabardzo wiesz jak robi się logi i proponuję ci zapoznać z tym tematem--> viewtopic.php?f=22&t=15601
A co do podłączenia wężyków, to tak samo ma Polo 9N, 6N2 ma zupełnie inaczej i w tej kwestii ci nie pomogę.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
j
jtuner
Newbie
Newbie

Post autor: jtuner »

LOgi umiem zrobic mam konto na vaglog . moze ktos inny pomoze uzupełnic rysunek pogladowy tzn opisac poszczególne wężyki [url=http]
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”