Wiązka elektryczna.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
martin
Newbie
Newbie

Wiązka elektryczna.

Post autor: martin »

Ostatnio podczas konserwacji akumulatora zauważyłem że moduł z bezpiecznikami podłączony do akumulatora , a raczej sama kostka z wiązką elektryczną ma przetarty jeden z 3 kabli , nie jestem pewien ale czy ta wiązka elektryczna odpowiada za doprowadzenie zasilania do wiatraka chłodnicy ? mam wrażenie że przestał pracować.
Czy jest możliwość kupna i wymiany całej takiej wiązki ?? Czy jedynym wyjściem jest regeneracja starej?
Zdjęcie niżej obrazuje przy której "kostce" przetarł się kabel.
Obrazek
Mein erste Deutschewagen VW Polo.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

To co zaznaczyłeś to wiązka od ABS. Z zasilaniem wiatraka niestety nie pomogę.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Sprawdz czy sie wlacza. Wypnij wtyczke na czujniku od chlodnicy, i zewrzyj w niej dwa zewnetrzne piny. Powinien sie wlaczyc.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
martin
Newbie
Newbie

Post autor: martin »

Tak się zastanawiałem gdzie dorwać tą wiązkę od ABS-u.Co prawda zrobiłem mały test awaryjnego hamowania i ABS działa poprawnie, kontrolka też się nie świeci , ale ten kabel nie daje mi spać :) .Zamienników czegoś takiego nie mają wiec pozostaje tylko "alledrogo" i wiązka z "dawcy organów". I dzięki za sposób na sprawdzenie wentylatora już miałem go katować kablami z aku.
Mein erste Deutschewagen VW Polo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”