[6n2] Metaliczne brzęczenie...POMOCY!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
godles1991
Początkujący
Początkujący

[6n2] Metaliczne brzęczenie...POMOCY!!

Post autor: godles1991 »

Witam, w mojej polowce 1.4 MPI przy rozgrzanym silniku i mniej wiecej przy 2 tys obrotów gdy schodze z obrotów w komorze silnika coś brzęczy, po stronie pasażera :/ co to może być://

Samochód niedawno po wymianie rozrządu
Wymieniłem też siatkę w tłumiku bo "mechanicy" podejrzewali właśnie to :/ i kurw... dalej to samo!!:> co to może być :/ POMOCY!!!!
MAŁY ale WARIAT VW POLO 1.4 MPI 2001r

Moje Polo]viewtopic.php?f=78&t=16537[/url]
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Post autor: patryk2k »

Mi pompa wody brzęczała aż sie skończyła i wyciek nią płyn chłodzący. Miała zaledwie 9 miesięcy...ale u Ciebie może to być wszystko.
Obrazek
Awatar użytkownika
godles1991
Początkujący
Początkujący

Mechanik stwierdził że to może brzęczeć pokrywa filtra która dochodzi do odmy :/ ale jakim cudem ? KOLEJNA DZIWNA TEORIA ?

Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

no stary taka prawda a co do moich postow to poprawilem sie strzelam pierwszy z oftopem od dluzszego czasu ale zeby nie bylo przepraszam

@co do tematu

mateliczne brzeczniee to przeciez tez moga byc zawory jak mowisz ze niedawno byl zmieniany rozrzad a sluchaj to sie stalo po wyamiane rozrzadu?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 19:51 przez Zoodix, łącznie zmieniany 1 raz.
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

[offtopic]
Zoodix czy Tobie ktoś płaci za pisanie nic nie wnoszących do tematu postów? Jesteś na forum miesiąc i już nap...rzyłeś tyle wpisów co ja bodajże przez dwa lata z czego może parę z nich jest cokolwiek wartych. Miałeś już zwracaną o to uwagę wcześniej, miało być pięknie cud miód i orzeszki a widzę, że g... się poprawiło. Opanuj się, bo szkoda tak zaśmiecać forum.
[/offtopic]

godles1991
Zatrudnij kogoś do pomocy i niech dozuje obroty a Ty zlokalizuj z którego rejonu idzie hałas i spróbuj dociskać poszczególne elementy, może za którymś razem ucichnie albo będziesz czuł wibracje i uda się rozwiązać problem. Tylko uważaj z palcami na obracające się paski i ewentualnie wentylator! Pisałeś, że to raczej z komory silnika to nie wiem czy możliwe aby tłukła się obejma tłumika bo pewnie spece by to zauważyli przy wymianie plecionki ale sprawdź też to. Powodzenia!
Awatar użytkownika
godles1991
Początkujący
Początkujący

A więc tak we 2 próbowaliśmy dojść co to jest, gdy samochod jezdzi to brzęczy a gdy stoi na postoju to chwile brzęczy potem ustaje... :/ po otwarciu maski też po chwili ustaje przy dociśnięciu obudowy filtra tego brzęczenia nie ma ale za to jak z lewej strony od góry pociągne tą obudowe to znowu brzęczy :/ tylko jak to naprawić samemu :> może ma ktoś pomysł ;>

n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

No to może spróbuj rozebrać pokrywę od filtra, nie ma z tym wiele filozofii, może tam coś się rozleciało? Albo przy wymianie rozrządu im coś spadło i lata luzem na jakiejś osłonie?
Awatar użytkownika
godles1991
Początkujący
Początkujący

Justo się za to zabieram, a jesli to nie bedzie to , to co to może byc ?:>

Awatar użytkownika
godles1991
Początkujący
Początkujący

Jestem właśnie po wizycie u mechanika, okazuje się że przepustnica jest przytarta :/, ale zrobiona została Adaptacja tej przepustnicy i wszystko chodzi okk. PUKI CO, wie ktoś czy można jakoś uratować tą przepustnice??

ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”