Witam, w mojej polowce 1.4 MPI przy rozgrzanym silniku i mniej wiecej przy 2 tys obrotów gdy schodze z obrotów w komorze silnika coś brzęczy, po stronie pasażera :/ co to może być://
Samochód niedawno po wymianie rozrządu
Wymieniłem też siatkę w tłumiku bo "mechanicy" podejrzewali właśnie to :/ i kurw... dalej to samo!!:> co to może być :/ POMOCY!!!!
[offtopic]
Zoodix czy Tobie ktoś płaci za pisanie nic nie wnoszących do tematu postów? Jesteś na forum miesiąc i już nap...rzyłeś tyle wpisów co ja bodajże przez dwa lata z czego może parę z nich jest cokolwiek wartych. Miałeś już zwracaną o to uwagę wcześniej, miało być pięknie cud miód i orzeszki a widzę, że g... się poprawiło. Opanuj się, bo szkoda tak zaśmiecać forum.
[/offtopic]
godles1991
Zatrudnij kogoś do pomocy i niech dozuje obroty a Ty zlokalizuj z którego rejonu idzie hałas i spróbuj dociskać poszczególne elementy, może za którymś razem ucichnie albo będziesz czuł wibracje i uda się rozwiązać problem. Tylko uważaj z palcami na obracające się paski i ewentualnie wentylator! Pisałeś, że to raczej z komory silnika to nie wiem czy możliwe aby tłukła się obejma tłumika bo pewnie spece by to zauważyli przy wymianie plecionki ale sprawdź też to. Powodzenia!
A więc tak we 2 próbowaliśmy dojść co to jest, gdy samochod jezdzi to brzęczy a gdy stoi na postoju to chwile brzęczy potem ustaje... :/ po otwarciu maski też po chwili ustaje przy dociśnięciu obudowy filtra tego brzęczenia nie ma ale za to jak z lewej strony od góry pociągne tą obudowe to znowu brzęczy :/ tylko jak to naprawić samemu :> może ma ktoś pomysł ;>
No to może spróbuj rozebrać pokrywę od filtra, nie ma z tym wiele filozofii, może tam coś się rozleciało? Albo przy wymianie rozrządu im coś spadło i lata luzem na jakiejś osłonie?
Jestem właśnie po wizycie u mechanika, okazuje się że przepustnica jest przytarta :/, ale zrobiona została Adaptacja tej przepustnicy i wszystko chodzi okk. PUKI CO, wie ktoś czy można jakoś uratować tą przepustnice??