Eh mam problem gdyż nie moge zamknac od stony kierowcy kluczykiem zamka bo sie kreci w koło tylko moge od srodka co sie moglo stac ?? co sie moglo popsuc ehh prosze o pomoc ?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 13:29 przez mr_raven, łącznie zmieniany 1 raz.
to "wiosełko" łączy zamek z bębenkiem.
Ja kupowałem cały zestaw razem ze sprężynkami chyba od ibizy tylko tam wiosełko jest trochę dłuższe i trzeba podpiłować ale od 2 lat jest ok.
ten z linka to jakiś najtańszy zamiennik znaleziony tak na szybko
Kolego wystarczy otowrzyć drzwi i na słupku od drzwi nad zamkiem masz taką plastikową zaślepkę okrągła fi10mm wycią ją i wykreć śrubke która trzma klamke wtedy wyciągasz klamke zmieniasz wiosełko i po robocie nie trzeba rozbierać tapicerki!! ogólnie to ze 30 minut roboty
dobra rada (sprawdzone - w golfie wymieniałem raz, po ok 2miesiącach znowu się złamał, znowu wymiana, kupiłem następny zamiennik - myślałem że tamten był jakiś wadliwy, wymieniłem - po 4 miesiącach złamany... kupiłem oryginał - używany za 2x tyle co na allegro i śmiga już 2 lata)
nie kupuj takich tanich - lepiej używaną używkę która będzie działać x razy więcej od tej nowej
no i rozebralem kupilem to co podaliscie w linku ale to czesciwo pomoglo bo potrzebne mi jest jeszcze hmm cala sprezynka i taki za sprezynka tulejka taka waska z bolcem co nachodzi na ten co podaliscie w linku rygiel a tamtego nie moge kupic bo nigdzie tego nie ma i lipa zamykac otwierac otwiera ale zamek nie odskakuje jak powinien tylko musze ja wracac kluczykiem ;(
[quote=""mr_raven""]bo potrzebne mi jest jeszcze hmm cala sprezynka i taki za sprezynka tulejka taka waska z bolcem co nachodzi na ten co podaliscie w linku rygiel a tamtego nie moge kupic bo nigdzie tego nie ma[/quote]
Napieraj do ASO. Wszystkie te duperele to będą groszowe sprawy. No i ori VW
dzownilem do siebie do VW to mi zaspiewali za cala klamke 200 zł no to sie im w glowach poprzewracalo juz dokladnie a jak pytalem o ta pierdulke to on twierdzie ze nei wie o co chodzi najlepiej jak bym to pokazal a ciekawe jak ja to pokaze jak ja mam to rozdupczone