Problem z gzem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomekkl
Newbie
Newbie

Problem z gzem

Post autor: tomekkl »

Cześć mam problem z gazem w polo 1.0 na paliwie odpala normalnie, lecz jak przełączę na gaz to od razu gaśnie, gaz mam z BRC sprawdzałem wszystko. Niedawno rozbierałem głowicę gdyż miałem problem z uszczelką, nie wiem czy po rozbiórce miałbym jakiś problem, autko stało bez gazu ok tyg. I teraz już sam zgłupiałem od czego się zabrać by dojść do problemu więc proszę was o porady.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

sprawdzales elektrozawory?
a
aleks221
Newbie
Newbie

Post autor: aleks221 »

posprawdzaj kabelki. Miałem tak że połamał mi się kabelek od czujnika i też nie chciał się przełączać.
k
kwaku
Newbie
Newbie

Post autor: kwaku »

miałem taki problem gdy moje polo stało przez dłuższy czas około 3 miesięcy, na paliwie palił normalnie a po przełączeniu na gaz silnik gasł, próbowałem podczas jazdy przełączać z paliwa na gaz i tak chyba z 200 razy przy prędkości od 60 do 120km/h aż w końcu sie udało i załapał a póżniej to już normalnie sie przełanczał,sam nie wiem co było przyczyną ale przeszło, acha nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego ale tak ogólnie to okazało sie że instalacja gazowa byla do przeczyszczenia i regulacji i przez to jakiś zawór sie blokował
pzdr
a
adekk
Newbie
Newbie

Post autor: adekk »

gratuluje glupoty; jak mozna przy 120 kmh robic takie proby majac w swiadomosci, ze auto moze zgasnac?
k
kwaku
Newbie
Newbie

Post autor: kwaku »

głupotą jest myślenie że auto może zgasnąć :banghead: , ja nie wyrzucałem na luz, i drogi przemądrzały kolego,prosze zastanów sie co sie dzieje z silnikiem gdy na ten przykład jadąc z prędkością 120km/h ściągasz noge z gazu, wtedy właśnie mądralo silnik przestaje dostawać jakiekolwiek paliwo i czy wtedy silnik gaśnie?czy tylko maleje prędkośc?,jak nie wierzysz to sprawdż sobie w jakimś samochodzie którego komputer wskazuje aktualne spalanie!!! a więc ja robiłem praktycznie to samo, a innym przykładem jest np; gdy zabraknie ci paliwa podczas jazdy to wtedy poprostu sie zatrzymujesz , a jak nie rozumiesz jak coś działa to lepiej to przemilcz :beg: i sie nie OŚMIESZAJ :thumbsup: a tak w ogóle to ja napisałem jak sobie z tym poradziłem i wcale nie proponowałem aby ktoś tak spróbował, również gratuluje :crazy:
t
tomekkl
Newbie
Newbie

Post autor: tomekkl »

dzięki za podpowiedzi przepraszam że długo nie odpisywałem ale nie mogłem, faktycznie elektrozawór się zawiesił, został wymieniony i śmiga jak nowy, Dzięki.

Łatwo go sprawdzić + z zaworu do + akumulatora i musi strzelać :D

Dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”