witajcie .mam pytanie czy te "kółka" w podwoziu one chyba odprowadzaja wode mozna jakos zaślepic bo wypadlo mi dzis to po stroni eprawej od pasazera i jest dziurka w podlodze co z tym zrobic . pomozcie. :buba:
Silny charakter i silne ręce Słowiańska dusza .. wielkie serce .!
One są po to żeby nas wku.... i tylko są źródłem korozji. Podejrzewam że w procesie produkcyjnym spełniają jakąś funkcję i nić więcej. Możesz spróbować dosztukować jakiś krążek podobnych rozmiarów i wkleić na uszczelniacz blacharski, a jeśli jest tam już rudo to najlepiej wspawać blaszkę i zabezpieczyć porządnie
Mi tez kiedys wypadla ta 'zaslepka' i to doprowadzilo do takiego stanu, ze Polo moglo grac we Flinstonsach (czyt. zaatakowala korozja i zrobila sie dziura wielkosci piesci w podlodze). Dziura zostala zaspawana i zabezpieczona wiec teraz mam spokoj Polecam i Tobie takie rozwiazanie
moze podlacze sie po temat, ostatnio wbil mi sie jakis drut w podwozie, a dokladniej przodu za kolami sa takie gumowe badz plastikowe okrage zaslepki. od czego one sa?mogl ten drut cos uszkodzic?
dzieki za odp
sorka jesli to cos banalnego:p
To sa po prostu otwory technologiczne, uzywane przez fabryke do chwycenia i manipulowania karoseria podczas produkcji. Taniej jest dac zaspelke niz zaspawac to, wiec dlatego fabryka z nimi nic wiecej nie robi.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673