jakie ksenony założyć do Polo 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
daniel0407
Początkujący
Początkujący

jakie ksenony założyć do Polo 6n

Post autor: daniel0407 »

Może temat nie bardzo sprecyzowany ale chodzi mi o to jakie ksenony założyć do Polo. Otóż tak, mam w swojej 6n'ce Sonary i chciałbym założyć sobie ksenony, proszę was abyście mi doradzili w tej kwestii, jakie najlepiej założyć(za linki z allegro byłbym bardzo wdzięczny) oraz czy to jej w 100% legalne Piszcie tutaj jakie macie, jak to działa, jak było z założeniem, czy były jakieś problemy. z góry dzięki za odpowiedzi ;)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Jak nie mają ukłądu samopoziomowania i homologowanej lampy (a ani pierwszego ani drugiego w 6n nie było) to nie będą legalne :!:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
t-shirt84
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: t-shirt84 »

policja przy tak założonych ksenonach bez[quote="Skfarek"]ukłądu samopoziomowania i homologowanej lampy[/quote]
ma ponoć karać nawet dowód zabrać, gdzieś się doczytałem, ciekaw jestem jak oni mi to udowodnią że nie mam poziomicy itp. A jeśli będę się upierał że założone są np w serwisie do tego jeszcze w Niemczech żeby było śmieszniej. Jak udowodnią mi że tak nie jest?
zielony też fajny
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote="Skfarek"]jak oni mi to udowodnią że nie mam poziomicy [/quote]

Każą wjeżdzać przodem na krawężnik.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
K
Krajniol
Tech Admin
Kontakt:

Post autor: Krajniol »

[quote="t-shirt84"]Jak udowodnią mi że tak nie jest?[/quote]
Wezma ci dowod i kaza podjechac do najblizszej stacji diagnostycznej, a tam juz wiadomo... ;)
2002 VW Bora Variant TDI Special (ASZ PD)
Obrazek
<a class=\"postlink\" href=\"http]
Awatar użytkownika
t-shirt84
Raczkujący
Raczkujący

tyle filozofii o to coś takiego? aż mi się wierzyć nie chce. Mogą mi aż tyle czasu zabrać? :mrgreen: A co jeśli wyjdzie że mam ok to kto zapłaci za stację diagnostyczną?
zielony też fajny
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

-samopoziomowanie się sprawdza następująco - włączamy światła, przekręcamy kluczyk na pozycję "zapłon", światła powinny zjechać w dół a później pojechać do góry. poza tym nie ma regulacji wysokości świateł
-czy ma wtryskiwacze czy nie to widać
-a co do tego czy można wsadzić xenony do danego klosza pozwolę sobie zacytować jakiś artykuł (nie mam zapisanego źródła, więc jeśli ktoś życzy sobie skasowania go z forum to uczynię to niezwłocznie)

Kod: Zaznacz cały

...każdy reflektor samochodowy ma wiele oznaczeń, z których łatwo da się odczytać jego przeznaczenie. /.../ Rodzaj reflektora Do czego służy? C - mijania, R - drogowy, CR - mijania i drogowy, C/R - mijania lub drogowy, RL - do jazdy dziennej, B - przeciwmgielny. Litera H przed oznaczeniem, np. HR oznacza, że reflektor jest przystosowany do żarówek halogenowych, a D (np. DC) - do lamp ksenonowych. Strzałki na szkle - Strzałka w prawo: reflektor do ruchu lewostronnego (np. z auta z rynku brytyjskiego) - Brak strzałki: reflektor do ruchu prawostronnego - Strzałka z lewym i prawym grotem: reflektor symetryczny lub z możliwością przestawienia wiązki - nadaje się i do Anglii, i do Polski. Homologacja Litera E z liczbą w kółku oznacza homologację europejską, liczba obok E oznacza kraj wydania homologacji (np. 1 - Niemcy, 13 - Luksemburg, 20 - Polska). Siła światła Jeżeli reflektor może spełniać funkcję światła drogowego, jego siłę oznacza się liczbą, np. 12,5, 20, 30, itp. Siła lamp świecących jednocześnie to maksymalnie 75. Atest Liczba pod kółkiem lub obok niego to oznaczenie atestu. Dwie pierwsze cyfry (np. 02) to regulamin, wg którego badano reflektor, a kolejne cyfry - np. 0278 - to nr atestu...
Awatar użytkownika
t-shirt84
Raczkujący
Raczkujący

o to mi już wszystko rozjaśnia. 99,9% że będzie sama soczewka u mnie wsadzona
zielony też fajny
b
bartek_polo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bartek_polo »

musisz zglebi auto wtedy mówisz ze pod krawężnik nie dasz rady podjechac ;p;p;p i szafa gra
Obrazek
Obrazek[
w
wodar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wodar »

A ja mam takie pytanie bo też chciałem włożyc ksenony. Gdzie pod maską zamontowac przetwornice? Tam nie ma miejsca nigdzie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BaTuS
2fast...
Kontakt:

Post autor: BaTuS »

[quote="Krajniol"]Wezma ci dowod i kaza podjechac do najblizszej stacji diagnostycznej, a tam juz wiadomo...[/quote]
no wlasnie nie do konca, jak instalacja calego xenonu i lamp jest wporzadku "czytaj: wyglada profi" to na przegladzie rejestracyjnym nawet nie mrugna okiem, mowie tak z doswiadczenia
podstawa to soczewka i spryski, wtedy na 99% sie nie doczepia, przynajmniej na ten czas, bo kto wie czy nie wezma sie za xenony bardziej... ale znajac polskie prawo i policje... :P
s
seba
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: seba »

ja mam zalozone ksenony w swoim polo, tylko mam lampe na soczewce i jezdze juz oooo i nie mialem zadnych problemow, a jazda noca jest o wiele przyjemniejsza na xenonie niz na zwyklej zarowce. wiec najpierw zaloz ksenon a pozniej martw sie o policje :P I powiem jedno ze policja widzac auto z ksenonem na soczewce mniej sie przyczepi do niego niz do auta majacego ksenon w lampie z lustrem. Odrazu rzuca sie w oczy ksenon na lustrze, niz na soczewce.
K
Krajniol
Tech Admin
Kontakt:

Post autor: Krajniol »

[quote="BaTuS"]podstawa to soczewka i spryski, wtedy na 99% sie nie doczepia, przynajmniej na ten czas, bo kto wie czy nie wezma sie za xenony bardziej... ale znajac polskie prawo i policje... :P[/quote]
Tak, ale w przypadku 6N, po wlozeniu badziewnych angel eyes swiecacych na niebiesko, przy braku spryskow pan policjant najpierw o nie zapyta, a pozniej kaze podjechac na stacje.
2002 VW Bora Variant TDI Special (ASZ PD)
Obrazek
<a class=\"postlink\" href=\"http]
s
seba
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: seba »

Krajniol ma racje, jezeli chodzi o jakosc lamp. Ja mam FK, ale porownujac soczewke lamp FK a SONAR to jest roznica w swieceniu.
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

a ja mam nadzieję że z powodu rozpoczęcia zimy i pogorszenia się warunków drogowych wszyscy jeżdżący na pseudo-xenonach stracą dowody...
soczewka, nie soczewka i tak oślepiacie innych

nie ma homologacji, nie ma dowodu - sprawa oczywista!
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”