2. Sava Eskimo S3 (również bdb noty z małym minusem za aquaplaning)
Rozmiar opon, który biorę pod uwagę to:
175/70/13
mam takie właśnie opony na zimę, spisuje się to średnio bo i cena jest jedna z niższych,
u mnie jak sypnie śniegiem to już zdrowo może dlatego się tak sceptycznie wypowiadam,
nie spodziewaj się tu rewelacji, dla mnie ta opona zimowa na tróję, daje radę, nie wpadniesz w poślizg już na śniegu, ale ogólnie przyczepność w zimie przeciętna, co do deszczu no to daje radę bez problemu, wybrałem tę oponkę ze względu na cenę, następnym razem biorę bez wahania nalewki bo różnicy zbyt dużej nie będzie a tańsze to jest o wiele.
Weź tę szerszą (175) i nie sugeruj się że im węższa tym lepiej będzie w zimie...bo to niestety jest mit jeśli chodzi o osobówki cywilne takie jak polo.
I jeszcze jedno, aby uniknąć kilometrowych kolejek to zapodaj sobie oponki zimowe na stalówki (jeśli nie posiadasz to zainwestuj) no i załóż gumy i wyważ, będzie gotowiec na zimę nie będziesz musiał czekać na wulkanizatora.
Co do zakładania no to najlepiej na atak zimy się przygotować ale nie za wcześnie bo zimówkę łatwo jest zniszczyć czy przegrzać jeśli temperatura otoczenia jest za wysoka.