Rozrusznik polo97 1,0poj

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomaszgow
Newbie
Newbie

Rozrusznik polo97 1,0poj

Post autor: tomaszgow »

Witam wszystkich.Mam problem z rozrusznikiem miałem wymieniony bendiks,szczotki i tulejke i było dobrze żeby było śmieszniej na drugi dzień wysiadł mi alternator okazało się że był do wymiany regulator napięcia.Po trzech dniach na nowo rozrusznik się popsuł tylko że wcześniej rozrusznik charczał a teraz przy przekręceniu kluczyka było słychać dwa pstryknięcia a gdy chciałem go odpalić to czasami było jedno pstryknięcie albo nie było nic słychać albo zegar się kasował i radio też.Błagam o pomoc nie daje sobie rady,prosze.Pozdrawiam.
v
v-wej
Początkujący
Początkujący

Post autor: v-wej »

Witam.No jeżeli wygasa zegar z pewnością to brak prądu,zobacz w jakim stanie jest aku,czy może się rozładował?Przeczyść klemy zobacz jakie ładowanie?Bo to wygląda na brak prądu,lużna klema,ogólnie prąd,sprawdż także same kable które idą do rozrusznika,może któryś nie jest dokręcony,lub lużny?Niewiem czy sam robiłeś ten rozrusznik czy mechanik,bo ja robię takie rzeczy sam także potem wiem czego nie zrobiłem i co może być przyczyną,jednak sprawdż to co napisałem zmierz aku jakie ma napięcie choć czasem nie V są ważne tylko Ampery,najpierw sprawdż kable potem resztę,ajk to nie pomoże podładuj aku prostownikiem
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

tomaszgow
Objawy jakie opisałeś pasują mi do walniętej kostki pod stacyjką. Koszt - około 12 zł za zamiennik Meyle, ja z robotą zapłaciłem 50 zł.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
t
tomaszgow
Newbie
Newbie

Post autor: tomaszgow »

Jest już wszystko zrobione okazało się że dwie z czterech szczotek po prostu spaliły się sam mechanik nie wiedział co się stało. POZDRAWIAM.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”