Witam wszystkich.Mam problem z rozrusznikiem miałem wymieniony bendiks,szczotki i tulejke i było dobrze żeby było śmieszniej na drugi dzień wysiadł mi alternator okazało się że był do wymiany regulator napięcia.Po trzech dniach na nowo rozrusznik się popsuł tylko że wcześniej rozrusznik charczał a teraz przy przekręceniu kluczyka było słychać dwa pstryknięcia a gdy chciałem go odpalić to czasami było jedno pstryknięcie albo nie było nic słychać albo zegar się kasował i radio też.Błagam o pomoc nie daje sobie rady,prosze.Pozdrawiam.
Witam.No jeżeli wygasa zegar z pewnością to brak prądu,zobacz w jakim stanie jest aku,czy może się rozładował?Przeczyść klemy zobacz jakie ładowanie?Bo to wygląda na brak prądu,lużna klema,ogólnie prąd,sprawdż także same kable które idą do rozrusznika,może któryś nie jest dokręcony,lub lużny?Niewiem czy sam robiłeś ten rozrusznik czy mechanik,bo ja robię takie rzeczy sam także potem wiem czego nie zrobiłem i co może być przyczyną,jednak sprawdż to co napisałem zmierz aku jakie ma napięcie choć czasem nie V są ważne tylko Ampery,najpierw sprawdż kable potem resztę,ajk to nie pomoże podładuj aku prostownikiem