W moje plówce jest strasznie głośno – cała buda się trzęsie – nie da się wytrzymać.
Wchodząc do środka czuję się jakbym siedział w wirówce dosłownie.
Pewnego pięknego dnia doszedłem do wniosku że wymienię poduchę (łapę) od skrzyni – gdyż efekt był taki że jak się tą poduchę odkręciło to nastawała cisza.
Wymieniłem na poduchę firmy Hans Pries i to był chyba błąd (tak podejrzewam) - teraz jest jeszcze gorzej. Dudni i trzęsie się wszystko w środku – gdy odkręcę poduchę – cisza.
Przeczytałem gdzieś że aby sprawdzić czy poducha jest ok trzeba sprawdzić czy silnik 'podskakuje' przy ruszaniu – w moim przypadku 'podskakuje' jak ruszam na wstecznym (chyba z 4 cm skacze w górę).
Wszystko wskazuje na to że nowa poducha jest do wymiany. Zanim jednak się na to zdecyduję chciałbym znać wasze zdanie na ten temat.
Jakiej firmy poduchę kupić żeby uniknąć takich kłopotów? Czy to możliwe że nowa poducha może aż do takiego stopnia nie spełniać swojej podstawowej funkcji?
theniel była już dyskusja odnosnie tej poduszki na forum i wszystko tam jest tylko poszukaj. JA miałem to samo co ty i juz mam piękna ciesz i bez drgań.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
[quote=""theniel""]
Jakiej firmy poduchę kupić żeby uniknąć takich kłopotów? [/quote]
Kup ori lub Lemfroder-a.
Droga bo droga, ale pamiętaj, kto oszczędza płaci 2 razy
[quote=""theniel""]Czy to możliwe że nowa poducha może aż do takiego stopnia nie spełniać swojej podstawowej funkcji?[/quote]
Hans Pries to największy chłam jaki znam jeśli chodzi o części zamienne. Szkoda w ogóle, że nie zapytałeś na forum zanim utopiłeś pieniądze w ten szajs
Starej poduchy już niestety nie mam - a szkoda bo bym coś pokombinował - słyszałem że obrocenie jej w środku może nawet pomóc(?)
Ale moja sytuacja się trochę zmieniła - dzisiaj podregulowałem obroty miałem troche za wysokie (ponad 1000) i nawet o tym nie wiedziałem. Ustawiełem na ok 940 i jest kolosalna różnica.
Co prawda jest moment że troche zatrzesie przy ruszaniu, ale najważniejsze że nie trzesie aż tak jak stoje na światłach.
Zastanawiam się czy kupić tę poduchę Ori albo Lemforder, ale szukałem i nie mam pojęcia gdzie takie coś dostane? (tylko w ASO?) znalazłem Febi za 80zl i tutaj bym się nie zastanawiał jakbym miał gwarancję że to dobra i sprawdzona firma.