mam gaz w aucie jak ustawie parownik na max i obroty jest ok.na ciepłym natomiast zimny nieodpala chyba zalewa mi gazem bo za duza dawka??????????????wtedy ma kopa!!!! a jak ustawie gas srednio pali na zimnym i ciepłym ale jest slaby!!!!!! jak ustawic ze ma kopa i odpala 1.3 55kat
Po pierwsze to nie odpalaj na gazie tylko na benzynie i tak samo gaś go na benzynie.Jeżeli chodzi o instalację podjedź do kogoś kto w tym siedzi bo z gazem nie ma żartów.
Przed jakimikolwiek regulacjami podstawowe pytanie, ile ma km nalatany parownik/reduktor bo jak 70-80-90 to już regeneracja go czeka i nie uda ci się wyregulować instalacji tak jak chcesz.
A 2 pytanie: Jaki masz typ instalacji ? I czy II generacja, zobacz czy na wężu idącym od reduktora do miksera masz zwykłą śrubę czy silniczek krokowy.
ja mam instalacje I generacji (gaznik) i jesli auto bedzie dlugo stalo, w nocy np, to gasze go na benzynie, ale jak juz odpale go i w dzien nim jezdze to gasze na gazie. Czasami musze troche dluzej pokrecic, ale raczej bez problemow odpala.