Ja natomiast mam taki problem.
do mojej 86c wsadziłem 1.3 75KM ulepa 3f.Chcę zostawić swoją starą deskę i tu jest problem bo trzeba przerobić wiązkę środkową.Czy ktoś ma może manuala do tego??Chce mieć oryginalne liczniki od 86c a nie od 2f.
boczek
Kozienice 2010 ]II miejsce[/color] - rzut felgą 12,7 m
Ślesin 2012 : III miejsce - Najniższe polo zlotu kategoria 86c/86c2f,
Ślesin 2012 : Najstarsze polo zlotu
[quote=""MAO""]AEE wpasuje się bez problemu? To ten sam blok co ABU (i może AEA)?[/quote]
AEA i AEE to te same bloki, różnią się osprzętem zewnętrznym (AEA monowtrysk, AEE wielopunkt) i trochę bebechami, AEE i AEA mają inne korby i denka tłoków.
Jestem szczesliwym posiadaczem polo z 90 roku. Pod maska silnik o pojemnosci 1 litra na gazniku. Pytanie do Was. jaki silnik polecacie na swap'a? Z jakim bylo by najmniej zabawy, a jazda stala by sie przyjemniejsza?
...loVWe... ja osobiście nie spotkałem się z takim projektem, natomiast Angole nagminnie wrzucają AFH do 86c i 86c2f, wydaje mi się że AFH i AJV nie powinny się tak bardzo różnić gabarytem więc powinno wleźć.
Siema
Chcialbym zrobic swap w derby z 1982 z silnika 1.0 na 1.6 na pierburgu z golfa mki1 albo mk2.
Czy skrzynia daje rade? czy wszystko bedzie pasowalo? Typu ze wystarczy wyjac stary silnik i wlozyc nowy?
Prosze o pomoc
[quote=""Skfarek""]no właśnie trzeba przycinać z tego co gdzieś czytałem[/quote]
No to u mnie odpada :?
Dopiero zauważyłem, wybaczcie za pyt. nie w tym dziale[2f].
w 6n jest możliwość zamontowania silników 8V bez przycinania podłużnic
1,8 G60 wchodzi ale nie jest to plug&play moc ok 160 km tego silnika po modach 180 daje niezłła frajdę na feldze 15-16"
ostatnio mierzyłem to da radę wsadzić go do 86c2f niestety jest problem z maską.. niestety by się nie zamykała lub też była by ok ale niestety auto tylko mogło by się poruszać na 16" feldze