[9n] Przeciwmgielne

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Jacussi
Newbie
Newbie

[9n] Przeciwmgielne

Post autor: Jacussi »

Witam, mam problem, od jakiegoś czasu cały czas świecą mi przeciwmgielne tylnie, co dziwne bo tylko z prawej strony. Gdy włączam w manetce przeciwmgielne to swięca oby dwa czyli wszystko ok, gdy wyłącze to to z prawej strony dalej swieci:) co może być tego powodem? przeczyszczałem kostke, nie widać, żadnych spiekleń czy czego kolwiek. W czym może byc problem?
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

w prawej lampie jest przeciwmgielna? u mnie była (teraz mam lampy od 9N3) tylko w lewej. W prawej nawet nie miałem kabli we wtyczce od lampy.... Fakt, w lampie widziałem, że mogłoby być (ścieżka od przeciwmgielnych). Jednakże od kiedy kupiłem miałem zwykłą żarówkę od postojówek i we wtyczce od lampy nie było doprowadzonego kabelka od tego światła - wyglądało na fabrycznie, nie kombinowane przez kogoś. Nawet kiedyś tutaj na forum mi ktoś napisał, że przeciwmgielna jest tylko w lewej lampie.
J
Jacussi
Newbie
Newbie

hmm tak mi się wydaje, że to przeciwmgielna, szczerze to jestem zielony w tych sprawach, być może to żarówka od hamulca caly czas swieci tak jakby podczas hamowania. Teraz mnie zaskoczyłes kolego, że aż nie wiem co myśleć
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Gólnie to jak pewnie wiesz, w lampach są po dwie żarówki od postojówek. Świecą tworząc kółko. Przeciwmgielną jak zapalisz, to jedno półkole w lewej lampie świeci mocniej. Poza tym, zdejmij lampę i wyjmij żarówki. Sprawdź czy masz żarówkę z podwójnym żarnikiem. Jeżeli masz Polo od niedawna, to być może ktoś założył nie taką żarówkę w miejsce postojowej.
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dywan102 »

przeciwmgielne sa tylko w lewej lampie
J
Jacussi
Newbie
Newbie

a to dziwne, w lewej jak i w prawej lampie mam takie same żarówki te z podwójnym żarnikiem. Coś tam poczyściłem i wygiąłem troszke te blaszki ktore sytkają się z żarówką i teraz swieci się tylko z lewej strony. Dzięki za informacje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”