Witam, mam problem, od jakiegoś czasu cały czas świecą mi przeciwmgielne tylnie, co dziwne bo tylko z prawej strony. Gdy włączam w manetce przeciwmgielne to swięca oby dwa czyli wszystko ok, gdy wyłącze to to z prawej strony dalej swieci:) co może być tego powodem? przeczyszczałem kostke, nie widać, żadnych spiekleń czy czego kolwiek. W czym może byc problem?
w prawej lampie jest przeciwmgielna? u mnie była (teraz mam lampy od 9N3) tylko w lewej. W prawej nawet nie miałem kabli we wtyczce od lampy.... Fakt, w lampie widziałem, że mogłoby być (ścieżka od przeciwmgielnych). Jednakże od kiedy kupiłem miałem zwykłą żarówkę od postojówek i we wtyczce od lampy nie było doprowadzonego kabelka od tego światła - wyglądało na fabrycznie, nie kombinowane przez kogoś. Nawet kiedyś tutaj na forum mi ktoś napisał, że przeciwmgielna jest tylko w lewej lampie.
hmm tak mi się wydaje, że to przeciwmgielna, szczerze to jestem zielony w tych sprawach, być może to żarówka od hamulca caly czas swieci tak jakby podczas hamowania. Teraz mnie zaskoczyłes kolego, że aż nie wiem co myśleć
Gólnie to jak pewnie wiesz, w lampach są po dwie żarówki od postojówek. Świecą tworząc kółko. Przeciwmgielną jak zapalisz, to jedno półkole w lewej lampie świeci mocniej. Poza tym, zdejmij lampę i wyjmij żarówki. Sprawdź czy masz żarówkę z podwójnym żarnikiem. Jeżeli masz Polo od niedawna, to być może ktoś założył nie taką żarówkę w miejsce postojowej.
a to dziwne, w lewej jak i w prawej lampie mam takie same żarówki te z podwójnym żarnikiem. Coś tam poczyściłem i wygiąłem troszke te blaszki ktore sytkają się z żarówką i teraz swieci się tylko z lewej strony. Dzięki za informacje.