Dystanse do felg

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lemie
Newbie
Newbie
Kontakt:

Dystanse do felg

Post autor: lemie »

Witam,zakupiłem ostatnio felgi takie jak na tej aukcji :

http://cgi.ebay.de/Komplettraeder-Miche ... otohosting

mam do nich opony 185/60/r13 i przy zakładaniu okazało się ze trzą o klocki hamulcowe.
Wiadomo potrzebny jest dystans,tylko jaki ? Mam znajomoego tokarza który zrobi mi te dystanse tylko prosze o dokładny rozmiar. !!

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

ale te kółka maja rozstaw 4x114 więc do polo nie podejdą :oops: :oops: :oops: ET tych kół jest 35 więc w polo nie powinny ocierać. Jaki masz tam silnik u siebie bo np. w 1.4 16V koła 13 nie podejdą :D :D :D
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

[quote=""lemie""]mam do nich opony 185/60/r13 i przy zakładaniu okazało się ze trzą o klocki hamulcowe.[/quote]

Chyba zacisk hamulcowy. Pytanie tylko czy trze z boku zaciksu czy poprostu nie idzie zalozyc kola bo blokuje ten zacisk. Jesli myslisz o dystansie takim co to bedzie odrazu zmienial rozstaw na 4x100 to odrazu ci powiem ze za kosztowny a dwa to ze ET wtedy wyjdzie gdzies koloo 5 czyli kola beda odstawac poza obrys auta no i trzec o nadkola.
l
lemie
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: lemie »

słyszałem że dystanse były montowane w polonezach,i pasują do vw.

czy to prawda?
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

[quote=""lemie""]słyszałem że dystanse były montowane w polonezach,i pasują do vw.

czy to prawda?[/quote]

Nie spotkałem poloneza z dystansami (a miałem dwa w domu :D ) ale skoro tak mówią ;P

Powiem tylko, że polonez ma rozstaw 4 x 98 ... felgi na upartego można założyć do VW bo już to testowałem ale nie ma raczej szans, żeby cztery śruby przeszły przez dystans - chyba, że go trochę rozwiercisz ;)
Awatar użytkownika
pisz69
Początkujący
Początkujący

Post autor: pisz69 »

Dystanse to zło!!! Regulować lepiej ET.
Awatar użytkownika
nigol_jom
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nigol_jom »

Polonezy miały dystanse :D owszem, takie 0,5 cm lub 5 mm jak kto woli i pasowały do CC. 4x98
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”