witam
mam polo z silnikiem 1.4 AKV 1998 r.
gdy rano odpalam autko to po jakis 3 sekundach obroty spadaja do okolo 500 obr./min i tak skacza pomiedzy 900 a 500 i gdy jade i jeszcze nie jest rozgrzany to potrafi szarpnac jak dodam wiecej gazu i jakby braklo mu mocy a gdy osiagnie juz temperature 90 *C to jest wszystko ok
wymienilem juz : swiece, przewody , kopolka. palec, czujnik temperatury , wyczyszczona przepustnica + adaptacja , brak bledow na kapie i nie wiem co to moze byc prosze o rady
z gory dzieki
a filtr paliwa kiedy wymieniałeś? może już zawalony i masz za małe ciśnienie na wtryskach..
Sprawdź też multimetrem jaki masz aku żwawy z rana i jakie masz ładowanie, auto przy słabym prądzie z aku/alt tak właśnie się będzie zachowywało.
spróbuj to zmienić.
[quote="LeMaNeK"]wymienilem juz : swiece, przewody , kopolka. palec, czujnik temperatury , wyczyszczona przepustnica + adaptacja , brak bledow na kapie [/quote]
Stawiam na czujnik temperatury brak ssania nowy nie znaczy dobry może źle dobrany chodzi o kolor, lub złe styki na wtykach.
Jesli przepustnica adaptowała się bez problemu i nie ma błędów (czyli nie jest uszkodzona) to stawiałbym na to co napisałeś
[quote="LeMaNeK"]stary byl zolty a nowy mam niebieski[/quote]