[6n2] Kolejność przewodow WN

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
baxi
Newbie
Newbie

[6n2] Kolejność przewodow WN

Post autor: baxi »

Witam,

Ponieważ nigdzie niemoge sie doprosić pomocy to napisze tutaj. Jestem po wymianie w nowo zakupionej Polówce świec, przewodów wysokiego napiecia i w końcu cewki zapłonowej. Oczywiście dorwalem sie do wymiany nie sprawdzając poprawej kolejnośc podlączeniai przewodów :blush2: i teraz problem. Mam aparat zaplonowy Magneti Marelli czyli taki gdzie cewka jest polaczona z kopułką. Po przeszukaniu netu owszem jest wiele postów dotyczących tego tematu ale tylko dla ukladu zapłonowego Bosha czyli tam gdzie jest czerown kopulka + palec. Czy mogłby ktoryś z kolegów sprawdzić z autopsji i napisać który cylinder podlaczony jest do ktorego wyjścia na cewce ? :bow: Są tam oznaczenia literowe od A - D jednak po podlaczeniu zgodnie z tym schematem samochód mi gaśnie. Po sprawdzeniu wszystkich kabinacji autko pali poprawnie ale nie wiem czy tak ma byc. Będę wdzieczny za pomoc. :piwo:
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

Jeśli auto odpala normalnie nic nie strzela przerywa gaśnie to spokojnie to zostaw inaczej nie będzie .
Po prostu nie da się założyć kabli WN inaczej bo silnik nie będzie pracował prawidłowo.
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

poza tym w Twoim aucie nie ma żadnej kopułki, cewki, etc., tylko jest aparat zapłonowy :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
b
baxi
Newbie
Newbie

Post autor: baxi »

Dzięki janoelektryk za odpowiedz ale są przynajmniej dwie konfiguracje gdzie silnik chodzi jak na mój gust prawidłowo. Dlatego prosiłem żeby ktoś sprawdził jak ma u siebie. Niestety nikt nie opowiedział. Toto twoja odpowiedz po pierwsze nic nie wnosi do tematu wiec jeśli nie chciało Ci się zajrzeć pod maskę to szkoda było Twojej fatygi, a po drugie zanim coś napiszesz w stylu "w Twoim aucie nie ma żadnej kopułki, cewki, etc." to najpierw to sprawdź ( intercars katalog : BERU 032 905 106/B/D cewka zapłonowa z modułem ).
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”