[quote="nigol_jom"]no w golfie 4 116 KM też na 6 biegów wystarcza :d[/quote]
Nie patrz na konie. 105 konny tdi na pompowtryskach idzie lepiej jak 110 konny na pompie VP. Nie konie sie licza.
Kata zawsze mozna wywalic zwlaszcza jak czuc ze przypchany albo auto jezdzone na krótkich dystansach. Ja mysle jeszcze o nowych wtryskach znaczy sie koncowkach. Nie chodzi by tu miec zaraz 10 koni wiecej ale chodzi mi tu o ladnie ciagnacy dół, zeby palil od strzala itp.
witam. zapytam sie o moj silnik 1.0 50km.jest jakas mozliwosc podniesienia odrobine mocy?zmiana map paliwowych itp?cy to wogole istnieje w tym molelu silnika?
[quote="nigol_jom"]jakoś nie mam nerwów żeby jechać 120 kmh i mieć te 3000rpm[/quote]
[quote="nigol_jom"]trochę 4 bym "wydłużył" i 5... ale to kiedyś[/quote]
Tutaj temat na forum busów, w którym poruszają sprawę wydłużenia piątego biegu poprzez wymianę kół zębatych: http://www.bus-forum.pl/viewtopic.php?f ... i%C4%85tka
Pompa lucasa po regeneracji, wtryski mają nowe końcówki.
I takie pytanie bo w biblii nic nie piszą o ustawianiu kąta wtrysku tak wiec prośba o jakieś wskazówki jak to zrobić... szukałem i nie znalazłem "manuala" ani nawet zdjęcia ze strzałką "tym pokręcić"
I pytanie 2. Jak zwiększyć dawkę paliwa na pompie?
[quote="nigol_jom"]z tego co czytam w biblii to to się nazywa "ustawianie początku tłoczenia" i trochę z tym roboty...
[/quote]
albo kątem wyprzedzenia wtrysku. W tdi vp sie to fajnie robi bo sie na vagu sprawdza i potem tylko przy pompie dlubie. W AEF jest statyczny kat wtrysku i tu w zasadzie wystarczy tylko przy wymianie paska rozrzadu zablokowac w odpowiednim polozeniu kolo pompy i po sprawie.