[quote=""Lobuz""]Tak bardzo sie nie różnią, wnętrze to przedewszystkim czarna bądź ciemna tapicerka fotele dobrze wyprofilowane, skórzana kierownica, licznik z obrotmierzem albo zegarkiem, czarna półka i podsufitka, zaykany schowek pasażera, z tyłu chyba w tapicerce są popielniczki ale tego już nie jestem pewien, no a z zewnątrz były chyba zderzaki w kolorze nadwozia, szyby o innej barwie, delikatnie zielone chyba. No i silnik 1.3 75km było w GT. wrzuć zdjęcia jak będziesz miał okazje zrobić to wspólnymi siłami stwierdzimy co to za wersja:)[/quote]
Licznik z obrotomierzem i zegarkiem!.
Czarna tapicerka, tzn podsufitka i wykonczenie slupkow od wewnatrz tez czarne.
Kubelkowe fotele.
Nakladki na blotniki listwy na drzwiach.
Silniki 1,3 ale 55km i 75km(oba wystepowaly w tej wersji!).
Zderzaki w zadnym 2f nie byly pod kolor.
Popielniczka w boczkach z tylu
Szyby zwykle bez szalenstw w przyciemnianiu czy zielone czy brazowe, po prostu zwykle. Jedynie byl zielony pasek na gornej czesci przedniej szyby.
Wystepowala w obu wersjach nadwoziowych.
Biale kierunkowskazy z przodu.
Lampy z regulacja wyskokosci swiecenia.
Hamulce z przodu wentylowane.
[quote=""Wy3""]No i jeszcze wersja GT posiada piękne lampy z przyciemnionym kierunkiem i światłem cofania

[/quote]
ciezko je dorwac w sumie ale wychodzily wlasnie w wersji GT.
Fabrycznie wychodzila na Alu 13" BBS.
I nikt mi nie powie ze sie myle, mialem kiedys GT z silnikiem AAV (1,3 55km) Ubzduralo sie co niektorym ze GT byly tylko 75km.
nawiasem mowiac to na starym forum byl gdzies link wlasnie do niemieckiego opisu poszczegolnych wersji.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673