pytanie co do wersji GT

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

pytanie co do wersji GT

Post autor: freeyourmind »

Witam.Interesuje mnie co na wyposazeniu miala wersja GT?zdaje sie ze chodzi mi o polo 6n.Glownie interesuje mnie jakie silniki montowali w wersji GT(czy byly to jakies mocniejsze silniki od montowanych w innych wersjach itp).Nie wiem jaki rocznik.Z gory dzieki za odp.
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

Chyba chodzi Ci o GTI bo GT to jeszcze 86c, jest pare GTI na forum, silnik 1.6 16v coś ponad 100km a wyposażenie to chyba wszystko prawie co w Polo było dostępne, chociaż pewien nie jestem;p
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Lobuz
czyli mam rozumiec ze 6n nie bylo wersji GT ? to napewno jest gt a nie gti.rozchodzi sie ze to stoi u naszych sasiadow na placu gdzie jest ok 2000 samochodow i nie widzialem za dobrze co to za buda bo przystawione bylo innymi samochodami.I pomyslalem ze na forum chlopaki rozpisza sie co i jak...
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

musisz sie zwiedzieć co to za polo 6n czy 86c/2f lub jaki rok :mrgreen:
z tego co wiem to tak jak kolega wyżej napisał 6n :arrow: gti a 86c/2f :arrow: gt
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

freeyourmind
z chęcią Ci pomożemy tylko nie jesteśmy wróżkami i nie wiem co tam stoi;p Daj więcej danych albo rok produkcji przynajmniej to pomożemy:) 86c 2f od 6n różni sie i to znacznie, łatwo je odróżnić, pooglądaj zdjęcia 6n i 86c może sobie przypomnisz która to była:)
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

skoro wiecie czym sie roznia to prosze napiszcie mi jakie wyposazenie mialo polo 86c/2f GT i bedzie po sprawie skoro nie ma wersji 6N GT.I z gory dziekuje za odp
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Tak bardzo sie nie różnią, wnętrze to przedewszystkim czarna bądź ciemna tapicerka fotele dobrze wyprofilowane, skórzana kierownica, licznik z obrotmierzem albo zegarkiem, czarna półka i podsufitka, zaykany schowek pasażera, z tyłu chyba w tapicerce są popielniczki ale tego już nie jestem pewien, no a z zewnątrz były chyba zderzaki w kolorze nadwozia, szyby o innej barwie, delikatnie zielone chyba. No i silnik 1.3 75km było w GT. wrzuć zdjęcia jak będziesz miał okazje zrobić to wspólnymi siłami stwierdzimy co to za wersja:)
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

ja tu czegos nie kumam :/ pytasz czym rozni sie 2f od 6n , a rozni sie tym czym golf II od golfa 3.. przecie w Twoim avatarze jest ,ze masz 2f .. 2f gt bedzie takie same jak Twoje tylko tak jak kolega wyzej napisal troszke inne wyposazenie .. w 6n to chyba na dzien dobry szuca sie kubełki w oczy .. tylko weź podaj jakie to polo , jesli ma 5d to juz wiadomo ze 6n ( tylko nie wiem czy 5d GTi wychodzily ) zreszta 6n ma nowoczesniejsze wnetrze od poczciwego 2f :) tyl różni sie bardzo , przód tez , wyzsze jest .. no nie ma co to sa 2 rozne auta .. http://www.derpolo.de/innenpolo/innenpolo1.htm
http://www.vwclubcroatia.com/forums/ind ... ded&start=
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

No i jeszcze wersja GT posiada piękne lampy z przyciemnionym kierunkiem i światłem cofania :D
KONI
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

[quote=""Lobuz""]Tak bardzo sie nie różnią, wnętrze to przedewszystkim czarna bądź ciemna tapicerka fotele dobrze wyprofilowane, skórzana kierownica, licznik z obrotmierzem albo zegarkiem, czarna półka i podsufitka, zaykany schowek pasażera, z tyłu chyba w tapicerce są popielniczki ale tego już nie jestem pewien, no a z zewnątrz były chyba zderzaki w kolorze nadwozia, szyby o innej barwie, delikatnie zielone chyba. No i silnik 1.3 75km było w GT. wrzuć zdjęcia jak będziesz miał okazje zrobić to wspólnymi siłami stwierdzimy co to za wersja:)[/quote]

Licznik z obrotomierzem i zegarkiem!.
Czarna tapicerka, tzn podsufitka i wykonczenie slupkow od wewnatrz tez czarne.
Kubelkowe fotele.
Nakladki na blotniki listwy na drzwiach.
Silniki 1,3 ale 55km i 75km(oba wystepowaly w tej wersji!).
Zderzaki w zadnym 2f nie byly pod kolor.
Popielniczka w boczkach z tylu
Szyby zwykle bez szalenstw w przyciemnianiu czy zielone czy brazowe, po prostu zwykle. Jedynie byl zielony pasek na gornej czesci przedniej szyby.
Wystepowala w obu wersjach nadwoziowych.
Biale kierunkowskazy z przodu.
Lampy z regulacja wyskokosci swiecenia.
Hamulce z przodu wentylowane.
[quote=""Wy3""]No i jeszcze wersja GT posiada piękne lampy z przyciemnionym kierunkiem i światłem cofania :D[/quote]
ciezko je dorwac w sumie ale wychodzily wlasnie w wersji GT.
Fabrycznie wychodzila na Alu 13" BBS.
I nikt mi nie powie ze sie myle, mialem kiedys GT z silnikiem AAV (1,3 55km) Ubzduralo sie co niektorym ze GT byly tylko 75km.
nawiasem mowiac to na starym forum byl gdzies link wlasnie do niemieckiego opisu poszczegolnych wersji.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

wystepowaly tez z silnikiem 1.0 , popielniczki byly montowane jako wyposazenie dodatkowe .. zderzaki w kolor tez .. tak samo znaczki :P , wiem ze GT mialy je czarne , a reszta jak marcin86 powiedzial :) .. ostatnio na www.polotreff.de to znalazlem :)
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

[quote=""Wy3""]No i jeszcze wersja GT posiada piękne lampy z przyciemnionym kierunkiem i światłem cofania[/quote]

G40 tez posiadalo takowe lampy
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Odi »

Oj panowie panowie, każdy coś napisał, ale nie do końca dobrze.

[quote=""Lobuz""]skórzana kierownica[/quote]
Tylko w G40, a nie GT.

[quote=""Lobuz""]licznik z obrotmierzem albo zegarkiem[/quote]
Żadne albo, licznik z obrotomierzem.

[quote=""Lobuz""]no a z zewnątrz były chyba zderzaki w kolorze nadwozia[/quote]
Nie wszystkie GT miały zderzaki w kolor.

[quote=""Lobuz""]No i silnik 1.3 75km było w GT[/quote]
Jak już kolega wyżej napisał w GT były silniki 1,3 o mocy 55 lub 75KM

[quote=""marcin86""]Zderzaki w zadnym 2f nie byly pod kolor. [/quote]
Owszem były. Dokładnie dolna ich część. Ale nie we wszystkich GT.

[quote=""marcin86""]Biale kierunkowskazy z przodu. [/quote]
Nie we wszystkich.

[quote=""marcin86""]Hamulce z przodu wentylowane.[/quote]
Może w niektórych, nie wiem, u mnie są zwykłe, niewentylowane.

Ciemne lampy z tyłu też nie zawsze były w GT.
W niektórych egzemplarzach montowali też taki rarytas jak halogeny w zderzaku :) I należy powiedzieć, że występowały też podobnie wyposażone wersje jak Genesis czy Style. Z tym że w Style montowano również silniki 1,0. No i zapomnieliśmy o szyberdachu, ale nie wiem czy wszystkie egzemplarze go miały.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

to ładne podsumowanie jest :) terz musimy zrobic jeszcze foxa CLa i g40 , ( wersje specjalne ,glownie dotyczyly GT ..ale mozemy je z wiki.de zerznac :) ) i podkleic temat :) bo napracowaliismy sie :) a autor watku chyba sie juz nim nie interesuje .. mial fotke zazucic i lipa ehh ,moglby sie pzrynajmniej odezwac czy te autko to GT wkoncu :) a oto link do wiki http://de.wikipedia.org/wiki/VW_Polo_II .. duzo rzeczy juz sobie z tego przetlumaczylem :p wiec jak chcecie moge ten temat maznac :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”