nie moge odpalić

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bartoks
Newbie
Newbie

nie moge odpalić

Post autor: bartoks »

Witam, zakupiłem vw polo 1997 silnik 1.4 (60km) nic się nie działo, super ekstra wszystko chodziło. lecz na noc dla bezpieczeństwa (przed włamaniem czy coś) odpiołem kostkę od cewki noi na drugi dzień chciałem jechać pierw oczywiście ją podpiołem spowrotem i nie chce mi odpalić nie wiem co się dzieje.. jeszcze mi się zaświeciła inspekcja oleju to ja skasowałem bo myślałem że to może od tego.. czy ktoś wie od czego to może być? prosze o pomoc
Z
Zielu
Newbie
Newbie

Post autor: Zielu »

Ale kręci i nie odpala, czy nie kręci, czy próbuje łapać, krztusi się? Obejrzyj wtyczkę, czy cała, gniazdo też.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""bartoks""]Witam, zakupiłem vw polo 1997 silnik 1.4 (60km) nic się nie działo, super ekstra wszystko chodziło. lecz na noc dla bezpieczeństwa (przed włamaniem czy coś) odpiołem kostkę od cewki noi na drugi dzień chciałem jechać pierw oczywiście ją podpiołem spowrotem i nie chce mi odpalić nie wiem co się dzieje[/quote]
Ale nie piszesz czy masz iskre na świecach no i paliwo.
Napisz np odpiołem cewke potem podpiołem iskra jest,lub niema paliwo jest i teraz jeśli niema iskry to może żle podpiołeś cewke słabo docisnołeś wtyk popraw,iskra jest tylko tam gdzie nie musi czyli na przewodach przewody do wymiany lub też nie działa czujnik halla,teraz czy słychać po przekręceniu kluczyka pompe paliwa jak nie to sprawdzić zasilanie lub pompa kaput.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”